Den fine 1935-bygning føres tilbage til det oprindelige, og et moderne bibliotek skabes i de smukke rammer.
Hovedbiblioteket er kombineret af to større bygningsdele, det oprindelige bibliotek fra 1935, dengang landets største, tegnet af A.S.K. Lauritzen, og en underjordisk tilbygning fra 2004 ved Henning Larsens Tegnestue. Borgernes brug af biblioteket ændrer sig imidlertid til stadighed, og nu skal hovedbiblioteket gentænkes med respekt for det oprindelige udtryk.
Fremtiden er på vej. Kultur- og Fritidsudvalget har samtidig ønsket at kvalificere sin drøftelse i de kommende år med konkrete erfaringer og kvantitative og kvalitative data fra biblioteksområdet – både lokalt og nationalt. Det sker i sammenhæng med en samskabende proces og et undersøgelsesdesign, der afdækker, hvordan aktører som borgere, kulturinstitutioner forvaltningsområder samt medarbejdere ser på fremtidsmulighederne for biblioteket fra hver deres perspektiv og fokusområder.
Det første Frederiksberg bibliotek blev oprettet tilbage i 1887 og i de 133 år, som er gået, har bibliotekets tilbud ændret sig i takt med samfundets udvikling. I dag har kommunen fem fysiske adresser samt Det Virtuelle Bibliotek åbent 24/7. Udover hovedbiblioteket på Falkoner Plads har borgerne adgang til Biblioteket Danasvej, Biblioteket Godthåbsvej, Medborgercentret Nordens Plads og Biblioteket i KU.BE.
Omtalen er fra Danmarks Biblioteker nr.3, 2020.