Danmarks Biblioteksforening byder den nye kulturminister velkommen

Skrevet af

29. november, 2016

På vegne af de danske folkebiblioteker, landets mest besøgte kulturinstitution, byder Danmarks Biblioteksforening den nye kulturminister Mette Bock velkommen.

”Jeg synes det er rigtig spændende, at det netop er Mette Bock der er blevet kulturminister, for med hendes baggrund fra bl.a. mediebranchen har hun om nogen forståelse for den store forandring der sker i kulturlandskabet netop nu, og i særdeleshed på biblioteksområdet. I en årrække har vi omstruktureret og rationaliseret for at tilpasse bibliotekerne til det nye kommunale landskab, til alle de nye opgaver og til en stadig mere digital verden.
De stadigt stigende besøgstal på bibliotekerne viser, at borgerne har taget godt imod ændringerne. Nu skal vi så også have tilpasset forretningsmodellerne til den digitale virkelighed og borgernes stadige større efterspørgsel efter e-bøger” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen (A), fortsætter:

”Netop nu har EU-domstolen afsagt dom om, at bibliotekerne også har ret til at udlåne e-bøger på samme vis som de har med fysiske bøger. Det er jeg sikker på at den nye kulturminister forstår at følge til dørs, således at vi også i fremtiden kan have oplyste medborgere. Mine forventninger til den nye kulturminister, med sin rod i folkeoplysning og flair som forretningskvinde er, at hun vil være den rette til at styrke bibliotekerne som en grundpille i fremtidens videnssamfund. En forventning om at vi fremover sikrer bibliotekerne ret til også at udlåne alle e-bøger og at vi finder markedsvilkår der gør det muligt for bibliotekerne at købe, samtidig med at forfattere og forlag sikres en rimelig indtægt”

Tillykke med udnævnelsen til kulturminister Mette Bock. Danmarks Biblioteksforening ser frem til at møde dig og sammen være med til at udvikle fremtidens biblioteker.

 
For yderligere kommentarer, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Steen B. Andersen, tlf. 3057 9985, steen.a@aarhus.dk

Læsning er en samfundsopgave – ikke bare skolens

“Det hele starter med nysgerrighed. Hvis vi tror, børn først skal begynde at læse, når de starter i skole, så skyder vi helt forkert”

Bibliotekerne på Folkemødet 2025

Få et overblik over de debatter, som repræsentanter for bibliotekerne deltager i på Folkemødet 2025

Adgangen til den frie samtale er central i et demokrati – også på bibliotekerne

"Vi skal stå fast på, at et bibliotek må lægge rum til debat og uenighed, ligesom det lægger rum til børneteater, sprogcafé og strikkeklub"

Når et bibliotek lukker, er det ikke kun bøgerne, der forsvinder

"Biblioteker er ikke blot kulturpolitik. De er også socialpolitik, børnepolitik, ældrepolitik, sundhedspolitik, uddannelsespolitik – og bypolitik."

Den politiske debat skal involvere borgerne – også på biblioteket

Det er afgørende, at lokale politikere værner om ytringsfriheden og sikrer, at der ikke lægges hindringer i vejen for debatter om aktuelle emner på bibliotekerne

Er bibliotekerne truet som ramme om den demokratiske samtale?

Demokrati handler ikke om at være enige, men om at forstå. Derfor må vi stå vagt om bibliotekernes rolle som demokratiets samlingssted – nu og i fremtiden

Benhård satsning på udlån og læsning giver pote

”Det er ikke kommet af sig selv, og i mange kommuner har man passeret præ-corona aktiviteten. Man må bare klappe og anerkende indsatsen.”

Sorteringsanlægget er slidt op

Godt 5 mio. kr. er bevilget til et nyt centralt sorteringsanlæg til Københavns kommunes Biblioteker