Regeringens lancerede i sidste uge det længe ventede kulturpas, der ved hjælp af både statsfinansierede kulturoplevelser og inddragende forløb specifikt skal forbedre livet for de udsatte unge, som står uden for både arbejdsmarked og uddannelsessystem.
Men i en tid, hvor det kulturpolitiske sigtekorn har vist sig justerbart, bør regeringen gå skridtet videre og få alle børn og unge tænkt længere ind i kulturområdet. Det mener Dansk Kulturliv, der har fremlagt fire konkrete forslag til hvordan.
De ambitiøse forslag omfatter fire indsatsområder og blev præsenteret i Skuespilhuset 25. november, hvor knap 400 ledere, mellemledere og godtfolk fra kulturlivet var stimlet sammen om Kulturlivets Topmøde – en konference arrangeret af netop Dansk Kulturliv, der dermed også brugte dagen som affyringsrampe for sit kulturpolitiske forslag.
»Vi ser, at sindssygt mange succesfulde projekter rundt om i landet lykkes med at få børn og unge til at møde kunst og kultur. Men der er ingen national struktur, som sikrer, at de gode projekter bliver gjort til gode koncepter eller bliver udbredt og skaleret til at ramme de mange,« siger bestyrelseslederen, Peter Mark Lundberg, til Kulturmonitor.