DOKK1 modtager Danmarks Biblioteksforening Pris

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

14 april, 2016

Kulturminister Bertel Haarder har netop overrakt Danmarks Biblioteksforenings Pris til DOKK1, Aarhus kommunes nye kulturmastodont.
Prisen kan uddeles til ”institutioner eller enkeltpersoner, der har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for dansk biblioteksvæsen”.

I motiveringstalen indledte kulturministeren med et citat fra en af de mange positive anmeldelser, som er fulgt i kølvandet på DOKK1s åbning, nemlig at ”Aarhus' nye kæmpebibliotek er velfærdsarkitekturens svar på Versailles-slottet”

Bertel Haarder sagde også, at:
”DOKK1 er et videns- og dannelseshus med tilbud til besøgende i alle livets faser. Her er masser af rum til alle slags aktiviteter, møder, kultur, underholdning og fordybelse, her er borgerservice, indre og ydre legepladser, studiesale, café, og læsesale med mere. Det er så overdådigt alene i sin programmering, at jeg ikke kan komme i tanker om noget sted, der minder om det. Og så gemmer det også på masser af bøger og historier på mange planer.

Det er flagskibet, ikke bare blandt danske folkebiblioteker, men i hele verden. I mange år har vi spændt fulgt processen fra ide til virkelighed, fra vision til politisk vedtagelse og hele den mangeårige proces med at skabe ejerskab blandt personale, politikere og ikke mindst borgerne i byen, ja faktisk i hele verden.

I har bundet byen sammen med byens nye forsamlingshus.  Tillykke med prisen og tillykke til alle jer der står bag og har fået det til at lykkedes, men allerstørst tillykke til alle borgerne, for hvem DOKK1 bare er der, og som de så flittigt bruger.”

Prisen blev på vegne af DOKK1 modtaget af rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Rabih Azad-Ahmad samt Forvaltningschef for Borgerservice og Biblioteker Rolf Hapel på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2016 i Forum Horsens.
 

For yderligere oplysninger kontakt Danmarks Biblioteksforening
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230

Vær med i konkurrencen om Danmarks Klimasang

De danske folkebiblioteker inviterer alle, unge som gamle, til at deltage i konkurrencen om at skrive ’Danmarks Klimasang’. Vil du eller I deltage i konkurrencen om at skrive ...

Open Call: Skal I skabe kulturdebat på Kulturens Plads?

Kulturens Plads er rammen om den kulturpolitiske debat på Folkemødet på Bornholm, og I kan også være med til at skabe debatten. I Danmarks Biblioteksforening ønsker vi ...