Kulturen på Plads til Folkemøde 2020

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

5 marts, 2020

Når Folkemøde 2020 åbner den 11. juni i Allinge på Bornholm, bliver det med et helt nyt tiltag, nemlig Kulturens Plads.
Hele 14 kulturelle organisationer er gået sammen om at skabe Kulturens Plads for at sætte fokus på, at kultur er et uundværligt brændstof for det enkelte menneske, men også en måde vi udvikler demokratiet og hele samfundet. Ideen er at skabe nye formater og nye måder at diskutere kulturen og dens betydning for det moderne samfund.

Det er nu lykkes for de to initiativtagere fra interesseorganisationerne Dansk Live og Danmarks Biblioteksforening at skabe opbakning fra både Folkemødet og så mange aktører i og uden for kulturlivet, at de åbner kulturens Plads den 11. juni i Allinge.

Det kan måske lyde som umage parter, når interesseorganisationen for festivaler og spillesteder og Danmarks Biblioteker går sammen, men for de to ledere er det et helt naturligt afsæt for kulturen.

Som direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen- Hansen udtrykker det:
”Biblioteket er sat i verden for at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet og på den måde være med til give mennesker mulighed for at deltage, og det gør de bl.a. ved at skabe debat og demokratiske samtaler.”

”Dansk Live har det som sin fornemmeste opgave at skabe de bedste rammevilkår for, at der er scener og muligheder for at kunstnere kan komme ud til folket” siger Esben Marcher fra Dansk Live og forsætter ”så derfor er det naturligt for os, at vi skaber rammerne for en scene på folkemødet, hvor vi kan diskutere kulturens betydning for hele samfundet.”

Alt sammen finder sted i løbet af tre dage på Folkemødet, hvor der på Kulturens Plads med oplæg, debatter, en masse kulturelle aktiviteter og meget mere bliver sat fokus på et område, som hidtil har levet en lidt usynlig tilværelse på Folkemødet, nemlig Kulturen i Danmark.

Når Folkemødet begynder, vil adressen Lindeplads 2B i Allinge, i smørhullet mellem Gæstgiveren og Pilen, lægge rammer til Kulturens Plads i Allinge. Kulturens scene bliver omdrejningspunktet for pladsen, hvor der også vil være bar og lounge samt, ikke mindst, aktiviteter fra kl. 8 morgen til langt ud på aftenen.

Kulturens Plads er sat i verden af Dansk Live og Danmarks Biblioteksforening, og programmet på pladsen er blevet til i et samarbejde med Teater V, Frirummet, Fora, Organisationen Danske Museer, Forbundet Kultur og Information, Bibliotekschefforeningen, Dansk Kunstnerråd, Dronten, Brønderslev Forfatterskole, Applaus, Dansk Teater og Lolland Kommune – og som det er med kultur, så skaber det lyst til mere, så Dansk Live og Danmarks Biblioteksforening byder andre der er interesserede ind i samarbejdet.

For flere oplysninger om Kulturens Plads på Folkemøde 2020, kontakt venligst

Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230
Direktør i Danmarks Biblioteksforening
Pressefoto 1 | 2

Esben Marcher, tlf. 2878 6637
Sekretariatschef i Dansk Live
Pressefoto

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...