Venstres kulturordfører vil fjerne benspænd i kulturlivet

Skrevet af

20. september, 2024

Uklare regler og bureaukratiske benspænd står særligt i kommunerne ofte i vejen for et spirende kulturliv. Og fra Christiansborg bør man gøre mere for at gøre noget ved problemet.

Det siger Venstres kultur nye kulturordfører, Kim Valentin, som blandt andet peger på, at det kan blive nødvendigt at kigge folkeoplysningsloven efter i sømmene.

For landsdækkende organisationer skaber det nemlig “enorme byrder”, når regler og lovgivning fortolkes for forskelligt på tværs af kommunegrænser, lyder det.

“Vi må forenkle og standardisere administrationen, så det bliver lettere for foreninger og kulturinstitutioner,” siger han til Altinget.

Kim Valentin fortæller, at han selv har bedt om at få posten som kulturordfører igen, og at han generelt mener, at området tidligere har været underprioriteret.

“Vi har glemt, at kulturen var det, der kom først – den er grundlaget for vores velfærdssamfund. Desværre er kulturen blevet et restprodukt, hvor den først får midler, efter der er fundet penge til alt fra motorveje til plejehjem.”

Læs mere i Altinget.

Bibliotekerne på Folkemødet 2025

Få et overblik over de debatter, som repræsentanter for bibliotekerne deltager i på Folkemødet 2025

Adgangen til den frie samtale er central i et demokrati – også på bibliotekerne

"Vi skal stå fast på, at et bibliotek må lægge rum til debat og uenighed, ligesom det lægger rum til børneteater, sprogcafé og strikkeklub"

Når et bibliotek lukker, er det ikke kun bøgerne, der forsvinder

"Biblioteker er ikke blot kulturpolitik. De er også socialpolitik, børnepolitik, ældrepolitik, sundhedspolitik, uddannelsespolitik – og bypolitik."

Den politiske debat skal involvere borgerne – også på biblioteket

Det er afgørende, at lokale politikere værner om ytringsfriheden og sikrer, at der ikke lægges hindringer i vejen for debatter om aktuelle emner på bibliotekerne

Er bibliotekerne truet som ramme om den demokratiske samtale?

Demokrati handler ikke om at være enige, men om at forstå. Derfor må vi stå vagt om bibliotekernes rolle som demokratiets samlingssted – nu og i fremtiden

Kulturministeren modtager ny appel: Alle børn og unge har ret til at være læsere

Det skal være en politisk ambition, at alle børn og unge i Danmark har mulighed for at deltage i en stærk læsekultur.

Benhård satsning på udlån og læsning giver pote

”Det er ikke kommet af sig selv, og i mange kommuner har man passeret præ-corona aktiviteten. Man må bare klappe og anerkende indsatsen.”

Lokal kulturpolitik handler om at skabe byer, hvor vi har lyst til at leve og bo

"Det lokale kulturlivs styrke er et direkte termometer for, om folk vil bo et sted, og om de har et godt liv, der hvor de bor."