juni

Biblioteket – hvor går grænsen ?

Kom og vær med til at skyde Folkemødet i gang i Bibzonen!
Clement styrer debatten, når biblioteket som public service institution diskuteres.
Hvilke områder skal, bør og må bibliotekerne favne?
Hvad er perspektiverne og hvordan kan biblioteket styrke demokratiet?

Biblioteket er Danmarks mest besøgte public service institution og er i mange kommuner den største institution på budgettet. Bibliotekernes opgaver er de seneste år udvidet voldsomt, hvor en af de tydeligste udvidelser er borgerservice. Folkebibliotekerne spiller også en større rolle i forhold til uddannelsesområdet i samarbejder og serviceaftaler med skoler og uddannelsesinstitutioner. I mange lokalsamfund er biblioteket den centrale kulturinstitution som omdrejningspunkt for de kulturelle oplevelser og borgernes mødested. Biblioteket er derfor ofte stedet for den demokratiske debat, hvor biblioteket selv sætter dagsorden eller lægger hus til.

Clement Kjersgaard lægger op til debat, hvor debattørerne giver et kort indlæg og efterfølgende udfordres med spørgsmål som: Hvem skal sætte opgaven og trække grænsen? Skal politikerne blande sig eller er biblioteket ”folkets” institution, der skal have autonomi som Det Kgl Teater og DR? Hvor provokerende må en offentlig institution være?
Mød blandt andre Joy Mogensen, borgmester i Roskilde (S), Carl-Christian Ebbesen, Kulturborgmester, Kbh, (DF) Pernille Drost, vicedirektør Det Kongelige Bibliotek og Michel Steen-Hansen, direktør Danmarks Biblioteksforening.

11. juni 2015
kl. 13:00 - 14:00