februar

Er Facebooks tilsynsråd Europas nye højesteret for digital ytringsfrihed?

 
DIGITALE DEBATTER OM EUROPÆERNES DIGITALE FREMTID

Projektet Algoritmer, Data og Demokrati går nu ind i sit andet år, og lægger i 2022 hårdt ud med tre skarpe debatter med fokus på EU og Tech-giganternes brug af data. Danmarks Biblioteksforening er partner i projektet og inviterer alle interesserede til at melde sig til de tre kommende, gratis debatter.

9. februar 2022
Er Facebooks tilsynsråd Europas nye højesteret for digital ytringsfrihed?
Samtale med Martin Ruby, Head of public policy for Benelux og Norden i Facebook, og Vincent Hendricks, professor og leder for Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet.

En vigtig diskussion, som vores udbredte brug af digitale platforme rejser, vedrører moderering af det ulovlige og krænkende indhold, som så nemt florerer på sociale medier. For hvem skal egentlig bestemme, hvad for noget indhold der må få lov at være på de digitale platforme – og hvad der i stedet skal slettes? I dette tema sætter vi spot på Facebooks for nyligt nedsatte tilsynsråd. Tilsynsrådet har til opgave at afgøre, hvorvidt slettede opslag fra Facebooks platforme egentlig burde være blevet slettet, hvilket har fået nogle til at døbe rådet “en højesteret for digital ytringsfrihed”.

Tilmelding

9. februar 2022
kl. 09:00 - 09:45