juni

Folkemødet: En verden uden biblioteker

Sted
Høiers Iscafé

Beskrivelse
Vi siger, at biblioteker sikrer fri og lige adgang til viden og kultur og at de er en hjørnesten i et demokratisk samfund. Men hvad, hvis de aldrig havde eksisteret?

Var oldtidens skrifter gået tabt, havde studerende gennem århundreder forgæves søgt information og viden og var Anker Jørgensen aldrig blevet til noget uden folkebiblioteket i Ølandshuset? Hvor var du selv gået hen, da du som nysgerrigt barn ville vide alt om slanger eller læse Liv og Alexander for 10. gang? I denne debat forestiller vi os, hvordan verden ville se ud, hvis biblioteket ikke fandtes. Er et samfund uden biblioteker et samfund, hvor Google bevarer kulturarven, hvor Bilka bestemmer udvalget af godnathistorier, og hvor skiftende magthavere udvælger den viden, vi skal have adgang til? De unge kaster sig frådende over Zlatan-biografien som e-bog, indvandrerpigerne bruger biblioteket som frizone og store kulturhuse tager pladsen fra de små biblioteker i udkanten. Er biblioteket anno 2012 værd at kæmpe for?

Deltagere
Dennis Nørmark, antropolog forfatter og samfundsdebattør. Mette Bom, skribent og hverdagsfeministisk radiovært, Radio 24syv. Michael Jeppesen, journalist og moderator. Pernille Drost, formand, Bibliotekarforbundet. Michel Steen-Hansen, direktør, Danmarks Biblioteksforening.

15. juni 2012
kl. 18:00 - 20:00

Køb billet