januar

Hvordan arbejder EU med de digitale udfordringer, som borgerne konfronteres med?

 
DIGITALE DEBATTER OM EUROPÆERNES DIGITALE FREMTID

Projektet Algoritmer, Data og Demokrati går nu ind i sit andet år, og lægger i 2022 hårdt ud med tre skarpe debatter med fokus på EU og Tech-giganternes brug af data. Danmarks Biblioteksforening er partner i projektet og inviterer alle interesserede til at melde sig til de tre kommende, gratis debatter.

21. januar 2022
Hvordan arbejder EU med de digitale udfordringer, som borgerne konfronteres med?
Samtale med Margrethe Vestager, ledende næstformand i EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et ‘Europa Klar til den Digitale Tidsalder

Som danskere og europæere bevæger vi os i en mere og mere digital verden, og digitale platforme spiller en mere og mere central rolle i vores liv. Det er der mange fordele ved. Med det store brug af digitale platforme følger dog også nogle udfordringer, som potentielt truer europæernes sikkerhed og tryghed. Eksempler på disse udfordringer er spredning af misinformation, f.eks. i form af fake news, og utilstrækkelig beskyttelse af borgeres persondata. I dette tema kaster vi et blik på, hvordan man i EU arbejder med at imødekomme nogle af disse udfordringer.

Tilmelding

21. januar 2022
kl. 09:30 - 10:15