april

Klimahandledag 2024

Borgerne går sammen på Danmarks nationale Klimahandledag den 25. april 2024

Klimahandledagen er Danmarks nationale handledag for klimaet, og en anledning for alle danskere om at gå sammen med deres naboer, kollegaer eller fodboldhold for sammen gøre deres hverdag en smule grønnere.

www.klimahandledag.dk kan man melde sig til en aktivitet og blive hjulpet i gang med værktøjer og guides, så det bliver let at gå sammen om klimahandling med sine venner, fodboldklub eller kollegaer.

Sidste år testede Grønne Nabofællesskaber med hjælp fra Veluxfondene, om man kunne få gang i samtalerne om klimaet, hvis man fik involveret alt fra kantinerne i kommuner som Roskilde og Svendborg, til nabofællesskaber fra Nørre Snede til Frederikssund. Målet på 5.000 deltagere blev gjort til skamme, da mere end 10.000 danskere var engageret på dagen.

I år er ambitionerne langt større og partnerkredsen hastigt voksende. Den tæller lige nu bl.a. Grøn Kirke, DOX Danmark, Danmarks Biblioteksforening, Landsforeningen Praktisk Økologi, Meyers, Kommunernes Landsforening, Repair Cafe Danmark samt flere af landets kommuner. Danmarks grønne tænketank CONCITO er videnspartner og VILLUM FONDEN # VELUX FONDEN støtter tilblivelsen af dagen økonomisk.

25. april 2024
kl. 08:00 - 21:00

Lokation
Hele landet