december

Konference: Tilbage på sporet – informationssøgning og referencearbejde som kerneopgave i den digitale tidsalder

I en verden, hvor fake news dominerer mediebilledet, og hvor digital dannelse er en mangelvare, er bibliotekernes kerneopgave, som dém der kan levere troværdig og verificeret information om alt mellem himmel og jord, blevet mere og mere vigtig.
Ord som referencearbejde og at verificere viden lyder for nogle måske noget støvet og gammeldags, og området har i en årrække, hvis vi nu skal være helt ærlige, nok stået lidt i skyggen af bibliotekernes kulturelle udvikling og indsats. Men ikke desto mindre er der tale om en væsentlig kerneopgave og grundsten i bibliotekernes virke, som vi i Biblioteksvagten nu ønsker at sætte spotlight på med spørgsmålene:

  • Hvorfor er det vigtigt?
  • Hvordan sikrer vi os, at vi også i fremtiden har medarbejdere, der mestrer informationssøgning og referencearbejde?
  • Hvad skal der til af prioriteringer i væsnet, og fx uddannelse og kompetencer hos nuværende og kommende medarbejdere?
  • Og hvordan kan vi i væsnet samarbejde om dette vigtige felt, så vi sikrer, at bibliotekerne også i fremtiden kan løfte denne enorme og på alle måder vigtige rolle?

Derfor inviterer Biblioteksvagten – i samarbejde med Forbundet Kultur og Information og Referencefaggruppen – nu til konferencen ”Tilbage på sporet – informationssøgning og referencearbejde som kerneopgave i den digitale tidsalder”.

Se programmet for konferencen, hvor der er oplæg af bl.a. ph.d., forfatter og filosof Mads Vestergaard, Københavns Universitet, Marydee Ojala, editor-in-chief, Online Searcher magazine (US) samt debat med bl.a. Biblioteksvagtens formand Pernille Schaltz og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Praktisk info og tilmelding.

8. december 2020
kl. 09:30 - 13:15