december

Konferencen: Digital dannelse, kritisk tænkning og fake news: Sæt bibliotekernes kompetencer i spil i samfundet

Biblioteksvagten følger i 2021 op på den digitale konference fra 2020 ” ”Tilbage på sporet – informationssøgning og referencearbejde som bibliotekets kerneopgave i den digitale tidsalder”. I 2020 var der fokus på de fag-faglige bibliotekariske kompetencer, mens titlen for 2021- konferencen er ”Digital dannelse, kritisk tænkning og fake news: Sæt bibliotekernes kompetencer i spil i samfundet”, som afholdes på Biblioteket i Vejle mandag den 6. december.

At fastholde og øge det nationale fokus på en af (folke)bibliotekernes kerneopgave, som de institutioner, der kan levere troværdig og verificeret information om alt mellem himmel og jord. 

Deltag i en spændende dag med oplæg fra en række videnspersoner samt mulighed for at debattere temaet fake news. På konferencen vil der være oplæg fra Lisbeth Knudsen, strategidirektør ved Altinget og Mandag Morgen; Christoffer Boserup Skov, filosof og forfatter; Tine Segel, formand for Forbundet Kultur og Information; Michel Steen-Hansen, direktør i Danmarks Biblioteksforening samt Pernille Schaltz, formand Biblioteksvagten. 

På dagen vil der desuden ske præsentation og prisoverrækkelse til Årets referencebibliotekar 2021.

Læs hele programmet her.

Årets referencebibliotekar
Nominering af kandidater til prisen som "Årets referencebibliotekar 2021" kan indsendes her eller ved indsendelse af vedhæftede skabelon til bibvd@herning.dk.

Nomineringer skal indsendes senest d. 19. november 2021.

6. december 2021
kl. 08:45 - 14:00