august

Kulturmødet Mors 2018

Danmarks Biblioteker fylder igen i år rigtig meget på Kulturmødet på Mors, når det finder sted fra den 23. til 25. august 2018. Du kan møde dem mange steder i forskellige forklædninger mange steder i byen, eller du kan besøge deres telt lige midt på KulturPladsen ved siden af Folkescenen. Og så kan du selvfølgelig altid selv besøge det lokale Folkebibliotek.

Danmarks Biblioteker har fokus på læsning og hvordan vi får flere unge til også at læse i deres fritid. Det har vi også på kulturmødet, hvor vi har bl.a. sat kulturministeren stævne til debat om teenagernes brug af kulturinstitutionernes tilbud.

AT BYGGE BRO TIL EN TEENAGER
De unge læser mindre i fritiden og bruger kulturtilbud anderledes, primært på grund af mængden af digitale tilbud og de længere skoledage. Læsning styrker både empati og kendskabet til andre verdener end ens egen. Men hvordan skaber vi stærke læsere? Hvordan rækker vi ud til de unge med kulturtilbud?

Deltagere:
Leon Sebbelin, borgmester Rebild Kommune. Mette Bock, kulturminister. Claus Hjortdal, formand Skolelederforeningen. Gitta Malling, leder Limfjordsteatret. Henrik Bo Nielsen, museumsdirektør Museumskoncernen ROMU. Tine Segel, formand Bibliotekarforbundet. Anne Mette Thorhauge, lektor Kommunikation Københavns Universitet

Som afslutning på samtalen taler kulturminister Mette Bock med DRs børneværter fra 2GOBOG fra DR.
Moderator: Geeti Amiri, forfatter og foredragsholder. Michel Steen-Hansen, direktør Danmarks Biblioteksforening

Det foregår fredag fra kl. 17.30 til 18.30 på Folkescenen.
Du kan se alle arrangementer på Folkescenen streamet live på Kulturmødets hjemmeside.
Arrangør: Bibliotekerne på Kulturmødet og DR

I overskriftform ser programmet sådan ud
(klik på billedet for at se det som pdf)

Hele programmet kan ses her

 

23.-25. august 2018
kl. 08:00 - 15:00