november

Nordisk Biblioteksuge 2017

Nordisk Biblioteksuge er et projekt under Foreningerne Norden, der arbejder med at udbrede nordisk læsning, litteratur og uddannelse i Norden og nærområderne.

Mandag d. 13. november 2017 starter Nordisk Biblioteksuge for 21. gang – en uge der vil manifestere højtlæsning, nordisk fortællekultur og litteratur.

Det bliver en uge fuld af højtlæsning, udstillinger, debatter og kulturoplevelser på tusinder af biblioteker, skoler og forsamlingslokaler over hele Norden og i vores nærområder. Når det er mørkest i vores lande, tænder vi et lys og læser bøger. Dette er grundidéen i Nordisk Biblioteksuge.

Om mandagen er det den store højtlæsningsdag. Der skal vi have så mange institutioner som muligt til at deltage. Det bliver muligvis en uofficiel verdensrekord, når man mere end 2000 steder læser højt af årets udvalgte tekster på de forskellige sprog.

Nordisk Biblioteksuge består af to dele – Morgengry (højtlæsning for børn) og Skumringstimen (højtlæsning for voksne). Som noget nyt har vi også en ekstra kategori der retter sig mod unge voksne.

At deltage i Nordisk Biblioteksuge er gratis – foruden engagement. Sammen skaber vi en unik manifestation for højtlæsning – når den nordiske litteratur bliver gjort levende og får virkelige stemmer i vintermørket. Man kan tilmelde sig gratis på hjemmesiden og få adgang til spænende materiale på hjemmesiden.

Tilmeld din skole, dit bibliotek, eller institution allerede i dag, og tag del i Nordens største højtlæsningsevent.

Læs mere om de tekster og det tema der er valgt for 2017.

13.-19. november 2017
kl. 07:00 - 19:00