Dansk Kulturliv er klar med udspil til Kulturens Analyseinstitut

Skrevet af

25. januar, 2022

I et nyt udspil til politikerne har Dansk Kulturliv sat ord på sine ønsker til Kulturens Analyseinstitut – et institut, der ifølge alliancen kræver kulturbranchens delvise medbestemmelse, og som intet har at gøre under idrættens tag.

Nyheden om det danske kulturlivs udsigt til et analyseinstitut har været forbundet med helt centrale, og fortsat ubesvarede, spørgsmål, siden regeringen og de røde støttepartier i december satte instituttet på finansloven og omsatte mange års tilløb til konkret handling.

For mens det økonomiske fundament er sikret indtil 2025, er der intet nedfældet om rammerne for og placeringen af Kulturens Analyseinstitut, som den danske statskasse i alt vil poste 28 millioner kroner i henover de næste fire år.

Som sådan består spørgsmålene: Hvor skal instituttet forankres? Hvem skal med ombord? Og hvordan skal et sektoralt forskningsinstitut bevare sin uafhængighed uden at miste føling med den virkelighed, det skal begå sig i?

Spørgsmål, som alliancen Dansk Kulturliv giver sine svar på i dette interview i Kulturmonitor.

DANSK KULTURLIV er en alliance bestående af Dansk Teater, Dansk Live, Danmarks Biblioteksforening, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner (DEOO), Organisationen Danske Museer (ODM) og Danske Koncert- og Kulturhuse (DKK).

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...

Kulturens Analyseinstitut er en fælles opgave

Debatten ruller og meninger brydes, når det gælder nødvendigheden af at styrke vidensniveau, dataindsigt og den publikumsudviklende indsats i kulturbranchen. Men der er næppe ...