Dansk Kulturliv er klar med udspil til Kulturens Analyseinstitut

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

25 januar, 2022

I et nyt udspil til politikerne har Dansk Kulturliv sat ord på sine ønsker til Kulturens Analyseinstitut – et institut, der ifølge alliancen kræver kulturbranchens delvise medbestemmelse, og som intet har at gøre under idrættens tag.

Nyheden om det danske kulturlivs udsigt til et analyseinstitut har været forbundet med helt centrale, og fortsat ubesvarede, spørgsmål, siden regeringen og de røde støttepartier i december satte instituttet på finansloven og omsatte mange års tilløb til konkret handling.

For mens det økonomiske fundament er sikret indtil 2025, er der intet nedfældet om rammerne for og placeringen af Kulturens Analyseinstitut, som den danske statskasse i alt vil poste 28 millioner kroner i henover de næste fire år.

Som sådan består spørgsmålene: Hvor skal instituttet forankres? Hvem skal med ombord? Og hvordan skal et sektoralt forskningsinstitut bevare sin uafhængighed uden at miste føling med den virkelighed, det skal begå sig i?

Spørgsmål, som alliancen Dansk Kulturliv giver sine svar på i dette interview i Kulturmonitor.

DANSK KULTURLIV er en alliance bestående af Dansk Teater, Dansk Live, Danmarks Biblioteksforening, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner (DEOO), Organisationen Danske Museer (ODM) og Danske Koncert- og Kulturhuse (DKK).

Er det en god ide at droppe gebyrer på bibliotekerne?

Det er temaet i dagens udgave af RING TIL RADIO4 – fra kl. 9-10. Baggrunden er at Glostrup Bibliotek iværksætter et forsøg med gebyrfrit bibliotek, som forventes at øge ...

Bibliotekerne på Kulturmødet Mors 2022

De danske folkebiblioteker deltager på Kulturmødet Mors, og har igen i år deres egen scene, som ligger på KulturPladsen. Bag scenen står FKI, BCF, Biblioteks- og ...