At opleve, forstå og skabe film. Det er kodeordene bag Det Danske Filminstituts (DFI) streamingtjenester og tilbud til bl.a. børnehaver, skoler, gymnasier – og biblioteker.
I det corona-prægede 2020 blev streamingtjenester og digital kulturarv et tilflugts- og samlingssted. Brugen af streamingtilbud med stumfilm, historiske dokumentarfilm, børnefilm og film til undervisningen har aldrig været større end i denne tid karakteriseret af afstand og isolation, oplyser Film-instituttet. Gennem Filmcentralen tilbyder Filminstituttet streaming af bl.a. kort- og dokumentarfilm.
Danmark på film, sitet med historiske dokumentarfilm havde et forrygende 2020 og blev i årets løb udvidet med 334 nye film til i alt 1.822 filmtilbud, og mere end 550.000 benyttede sig af tilbuddet – en stigning på 79% fra 2019. Brugerne streamede over 677.000 film og klip, en stigning på 49% fra 2019, og de bladrede sig igennem mere end 1,7 mio. sider, f.eks. temasiden som 'Epidemier i Danmark'.
Biblioteket på film er en af de mange muligheder, der viser flere gamle film fra/om danske biblioteker. Oplevelsen af og glæden ved biblioteket fortæller forfatteren Olga Ravn således om i en lille film Med Olga Ravn på biblioteket. Bibliotekerne sikrer danskerne adgang til hele vores kulturelle arv, uanset om vi i Danmark må lukke vores institutioner ned, som vi oplever det lige nu i coronaens tid. Se film om Det levende bibliotek på kortlink.dk/filmcentralen/2abpu.
■ Dyk ned i filmenes verden og oplev en nostalgisk længsel efter gamle dage, ro og fordybelse og glæd dig over den moderne rummelighed, som gør biblioteket til Danmarks mest besøgte kulturinstitution.