Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Kultur i en krisetid

Demokratikrise?
Vær med og mød Clement Kjersgaard, som tager os med ind i de næste 25 års historie og ser nærmere på om vi står overfor en egentlig demokratikrise.

Trivselskrise?
Professor Noemi Katznelson ser nærmere på de unges trivsel og forventninger til fremtiden, mens Rasmus Meyer, formand for Trivselskommissionen, gør os klogere på trivselskrisen. Filosof og medieekspert Camilla Mehlsen sætter fokus på børns møde med skærme og kunstig intelligens (AI), og professor Thore Husfeldt ser nærmere på hvordan AI, demokrati og videnssamfundets kultur mere overordnet hænger sammen.

Læsekrise?
Vi har en regulær læsekrise er budskabet fra forskningsleder på PIRLS-undersøgelsen, Simon Skov Fougt, som giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser, fulgt op af politisk debat om problemet med kulturpolitikere fra Folketinget og Johan Brødsgaard (B), formand for Kultur-, Erhverv- og Plan-udvalget hos KL.
Vi har også inviteret Kulturministeren

Bibliotekernes krisehåndtering
Hvem bruger bibliotekerne og hvem gør ikke, hvorfor og hvorfor ikke præsentes af Tænketanken Fremtidens Biblioteker som også sætter fokus på hvordan der kan skabes en fornyet læsekultur fra folkebiblioteker og skolebiblioteker. Bugge Holm Hansen fra Institut for Fremtidsforskning kommer med visionerne og bud for fremtidens biblioteker i en verden af kunstig intelligens. Emner som du kan dykke yderligere ned i på workshops.

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 tager vi over to dage grundigt fat i disse helt aktuelle udfordringer og ser nærmere på de positive bidrag kultur kan bidrage med til løsning af samfundsproblemerne.

Tilmeld dig allerede nu til Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 11. og 12. april 2024 i Sønderborg.
Stedet hvor kulturpolitikere og fagfolk mødes.

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2025

Afholdes på Kulturhotellet / Højhuset i Herning den 24. og 25. april 2025. Flere oplysninger følger

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Program og praktiske informationer på www.dbtop.dk. Kultur som løsning i en krisetid Demokratikrise?Vær med og mød Clement Kjersgaard, som tager os med ind i de næste 25 ...

Bliv vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde

DBs Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som i ...

Værter for Det Bibliotekspolitiske Topmøde

DBs Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 450 politikere og fagfolk fra hele landet, som i ...