Bibliotekerne inviterer til Danmarks Største Vælgermøde den 26. oktober

Skrevet af

14. oktober, 2021

På rigtig mange biblioteker rundt om i landet afholdes der vælgermøder samtidig, når bibliotekerne har inviteret borgere og politikere til Danmarks Største Vælgermøde. Danmarks Biblioteksforening har taget initiativet til Danmarks Største Vælgermøde, som optakt til kommunalvalget og som starten på Bibliotekernes Demokratiuge i uge 43.

Danmarks Biblioteksforening ønsker med vælgermødet den 26. oktober at sætte fokus på den demokratiske samtale og understrege nødvendigheden af, at vi styrker deltagelsen i folkestyret. Og til det, er det helt oplagt at bruge landets mest besøgte kulturinstitution, biblioteket.

”Jeg er ikke overrasket” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen (A), ”men synes alligevel det er fantastisk at opleve den iver, og se den opfindsomhed der er lagt for dagen fra de mange folkebiblioteker, som medvirker til ”Danmarks Største Vælgermøde” den 26. oktober. Det er ude lokalt man bedst ved hvad der betyder noget, og med vælgermøderne viser bibliotekerne, at de er borgernes naturlige adgang til demokrati og samtale med dem, der sætter retningen for vores alles hverdag.”

Vælgermøderne vil både tage udgangspunkt i helt lokale valgtemaer, men vil mange steder også fokusere på mere overordnede emner, som f.eks. hvordan vi som borgere kan bruge bibliotekerne til at engagere os i FN’s Verdensmål i hverdagen.

”Jeg håber på og opfordrer til, at rigtig mange borgere tager sig tid til at deltage i de lokale vælgermøder som finder sted i deres kommune, og her er ”Danmarks Største Vælgermøde” den 26. oktober et oplagt sted at deltage.
Vigtigst af alt er selvfølgelig, at vi som almindelige borgere både ønsker at deltage, og samtidig oplever, at vi også har en reel adgang til den demokratiske samtale, som finder sted i forbindelse med det forestående kommunalvalg den 16. november” slutter formand Steen Bording Andersen.

Vælgermøderne finder sted som en del af Danmarks Biblioteksuge, som i hele uge 43 sætter fokus på demokrati, og på nødvendigheden af at vi alle kan og vil deltage i den demokratiske debat.

Det er også ugen hvor alle landets biblioteker inviterer børnene til Børnevalg, hvor de fra den 28.oktober og frem til kommunalvalget kan gå på biblioteket og stemme på deres kandidat, lige som de voksne, her er det blot kandidater børnenee kender fra deres yndlingsbøger. Biblioteket sætter nemlig fokus på valget for både store og små.

Se et udvalg af bibliotekernes mange kommende arrangementer, som handler om valg og demokrati, herunder ikke mindst ”Danmarks Største Vælgermøde” den 26. oktober.

Hold øje med dit eget biblioteks hjemmeside for endnu flere oplysninger.

For flere oplysninger, kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Steen Bording Andersen, tlf. 3057 9985
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230

#TørDuTalePænt ?

Udråb som i overskriften er desværre blevet mere og mere normale at høre eller læse debatter på sociale medier. Dansk Ungdoms Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening er ...

Fokus på demokrati, deltagelse og valg i Danmarks Biblioteksuge 2021

Vælgermøder, børnevalg og en opsang til den hårde tone i debatten er blandt andet på programmet, når landets folkebiblioteker fra den 25. – 31. oktober afholder ...

Danmarks Biblioteksuge 2021

I uge 43 afholdes Danmarks Biblioteksuge 2021. Biblioteksugen fra den 25. til 31. oktober vil blandt andet sætte fokus på demokrati. På biblioteker landet over vil der finde en ...

En vinder i bålets skær

Spændingen er udløst. Der er fundet en vinder af skrivekonkurrencen ’Danmarks vildeste bålhistorie’ – udskrevet af Danmarks Biblioteker i anledning af den ...

Deltag i Bogfestival 2020

Efter aflysningen af årets bogmesse i Bogforum 2020 pga. Corona, bliver bøgerne alligevel fejret i hele Danmark en weekend i november. I forvejen er der planlagt mange ...