Danskernes sundhedstilstand er dårligere

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

10 marts, 2022

Fordi kultur spiller en afgørende rolle i sundheden og ikke mindst fordi Folkebiblioteket kan spille en afgørende rolle, har Danmarks Biblioteksforening været med til at lave oplægget til en Folkesundhedslov på initiativ af Danske Regioner.
 
En aktuel undersøgelse viser desværre, at det går den forkerte vej med danskernes sundhed. Flere danskere har det psykisk dårligt, er stressede, sover dårligt, spiser usundt og er overvægtige. Og den sociale ulighed i sundhed er fortsat markant. Til gengæld røg og drak vi mindre sidste år under corona-nedlukningen. Gennemgående er der dog flest pile, der peger nedad i den store undersøgelse af danskernes sundhed, Sundhedsprofilen 2021.

Resultatet af sundhedsprofilen er nu klar, efter at 324.000 danskere sidste år fik tilsendt spørgeskemaer om deres sundhed.

Læs mere om undersøgelsen.
 
Se også vores fælles APPEL TIL REGERINGEN OG FOLKETINGET

Flere end 100 DR-romanklubber åbner på biblioteker landet over

Lysten til at læse sammen og drøfte danske romaner fejler bestemt ikke noget hos danskerne efter coronatiden. Læsningen i DR Romanklubberne gik i gang 1. december på ...

En recession vil ramme kulturlivet hårdt ovenpå corona

Indtil videre kan man ikke se en stor tilbagegang i kulturforbrug, men det kan blive dér og i detailhandlen, at en kommende recession for alvor rammer. ...