Danskernes sundhedstilstand er dårligere

Skrevet af

10. marts, 2022

Fordi kultur spiller en afgørende rolle i sundheden og ikke mindst fordi Folkebiblioteket kan spille en afgørende rolle, har Danmarks Biblioteksforening været med til at lave oplægget til en Folkesundhedslov på initiativ af Danske Regioner.
 
En aktuel undersøgelse viser desværre, at det går den forkerte vej med danskernes sundhed. Flere danskere har det psykisk dårligt, er stressede, sover dårligt, spiser usundt og er overvægtige. Og den sociale ulighed i sundhed er fortsat markant. Til gengæld røg og drak vi mindre sidste år under corona-nedlukningen. Gennemgående er der dog flest pile, der peger nedad i den store undersøgelse af danskernes sundhed, Sundhedsprofilen 2021.

Resultatet af sundhedsprofilen er nu klar, efter at 324.000 danskere sidste år fik tilsendt spørgeskemaer om deres sundhed.

Læs mere om undersøgelsen.
 
Se også vores fælles APPEL TIL REGERINGEN OG FOLKETINGET

Skab et sundere Danmark med en Folkesundhedslov

Danmarks Biblioteksforening er sammen med 70 andre organisationer medunderskrivere på en appel til regeringen og Folketinget om at skabe et sundere, mere lige og bæredygtigt ...

Skab et sundere, mere lige og bæredygtigt Danmark med en folkesundhedslov

Kære regering og folketingsmedlem Vi opfordrer jer til at vedtage en folkesundhedslov i Danmark og dermed tage et afgørende skridt mod et sundere, mere lige og bæredygtigt ...