Danskernes sundhedstilstand er dårligere

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

10 marts, 2022

Fordi kultur spiller en afgørende rolle i sundheden og ikke mindst fordi Folkebiblioteket kan spille en afgørende rolle, har Danmarks Biblioteksforening været med til at lave oplægget til en Folkesundhedslov på initiativ af Danske Regioner.
 
En aktuel undersøgelse viser desværre, at det går den forkerte vej med danskernes sundhed. Flere danskere har det psykisk dårligt, er stressede, sover dårligt, spiser usundt og er overvægtige. Og den sociale ulighed i sundhed er fortsat markant. Til gengæld røg og drak vi mindre sidste år under corona-nedlukningen. Gennemgående er der dog flest pile, der peger nedad i den store undersøgelse af danskernes sundhed, Sundhedsprofilen 2021.

Resultatet af sundhedsprofilen er nu klar, efter at 324.000 danskere sidste år fik tilsendt spørgeskemaer om deres sundhed.

Læs mere om undersøgelsen.
 
Se også vores fælles APPEL TIL REGERINGEN OG FOLKETINGET

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...