Medtænk bibliotekerne i den gradvise åbning

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

23 april, 2020

I dag debatterer Folketinget genåbningen af Danmark. I den forbindelse sagde Jakob Ellemann-Jensen (V) P1 Morgen, at han vil prioritere storcentre frem for biblioteker mens Pia Olsen Dyhr (SF) til DR P4 sagde, at hun vil prioritere, at bibliotekerne åbner først.

Danmarks Biblioteksforening mener ikke det er et enten-eller, men at Danmarks Biblioteker skal åbnes gradvist, ansvarligt og kontrolleret i takt med samfundets interesse, fordi borgerne presser på for adgang til litteraturen. Specielt de mange studerende på landets uddannelsesinstitutioner har et desperat behov for adgang til de fysiske materialer til deres opgaver.

Vi har derfor sendt et åbent brev til regeringen med en række scenarier for mulige åbninger, så vi i samarbejde med myndighederne kan lave nogen fælles nationale retningslinjer, og dermed sikkert, gradvist og ansvarligt kan åbne bibliotekerne, når folketinget er klar med genåbningens anden fase.

En recession vil ramme kulturlivet hårdt ovenpå corona

Indtil videre kan man ikke se en stor tilbagegang i kulturforbrug, men det kan blive dér og i detailhandlen, at en kommende recession for alvor rammer. ...

Samtlige coronarestriktioner ophører fra 1. februar 2022

Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Dermed ophører samtlige coronarestriktioner på Kulturministeriets ...