Nu er det jul på din mobil!

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

24 november, 2011

Julehistorier på en helt ny måde. Og det er for både børn og voksne. En service fra dit bibliotek. Meld dig til nu på bibliotekets hjemmeside. Børnenes julekalender skrives af forfatterne Martin Glaz Serup og Hanne Kvist i fællesskab, mens Merete Pryds Helle skriver for de voksne!
Danmarks Biblioteksforening opfordrer alle bibliotekerne til at bruge alle kanaler for at udbrede den gode historie og litteraturoplevelse – også via sms.

SMS-julekalenderen startede sidste år som forsøg i Aarhus. I år er 38 af landets biblioteker gået med i projektet. Så faktisk har over 3 millioner danskere – store og små – i december nu mulighed for at få en julekalenderhistorie hver dag i 24 dage. Eller mere præcist: 3.200.000 kan frit følge med i juleløjerne! Det er gratis, man skal blot betale alm. sms-takst for den ene SMS der skal til for at tilmelde biblioteket betaler for julehistorien.

Kalder alle nisser! – sms julekalender for børn
Af Hanne Kvist & Martin Glaz Serup
“Kalder alle nisser. Vågn op Det er JM her.” Sådan begynder årets SMS-julekalender i 24 afsnit for børn.
Denne julekalender er kun for børn! – Og det er jer, der skal hjælpe JM igennem en hemmelig julemission i december måned. Er I klar?

Rød som sne – sms julekalender for unge og voksne
Af Merete Pryds Helle
SMS-julekalenderen for voksne ”Rød som sne” handler om Kevin, der er anklaget for at have andel i sin mors død. Han bliver sat i pleje hos Gitte og Tom af sin socialrådgiver Dhruv mens han har fodlænke på. Læs hvad det kommer til at betyde for dem alle fire på sms og følg med i deres fælles skæbne gennem 24 dage i december!

Vær med fra starten og meld dig til hurtigst muligt på dit eget biblioteks hjemmeside.

Nu er det jul – med 38 biblioteker tilbydes på følgende biblioteker: Albertslund, Brønderslev, Esbjerg, Favrskov, Faxe, Frederiksberg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Guldborgsund, Hedensted, Herning, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Ishøj, Kolding, København, Lyngby, Morsø, Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Silkeborg, Sønderborg, Tønder, Tårnby, Vejle, Vesthimmerland, Viborg, Aabenraa, Aalborg og Aarhus.

Projektet er iværksat og støttes af Aarhus Kommunes Biblioteker, Danmarks Biblioteksforening og SMSPress. 
Læs mere på http://smspress.dk/

For yderligere information kontakt

Kim Baasch,
Redaktør, SMSpress
+45 28 28 03 85, kb@smspress.dk

Michel Steen-Hansen,
Direktør, Danmarks Biblioteksforening
+45 40 30 52 30, msh@db.dk

Christina Andersen, litteraturkonsulent Aarhus Bibliotekerne, chria@aarhus.dk
Merete Pryds Helle, forfatter, mereteprydshelle@gmail.com

Julekalender til lånerne via SMS?

Som noget nyt kan alle biblioteker i landet i år være med til at tilbyde lånerne en julekalender på mobiltelefonen. Blot ved at sende en enkelt sms kan landets brugere ...