Klimaet skal på dagsordenen nu – Klimafolkemøde 2023

Åbning af Klimafolkemødet 2023 Middelfart torsdag den 31 august 2023. Foto: Claus Fisker/Klimafolkemødet.dk.

Skrevet af

16. oktober, 2023
Download hele magasinet som pdf:

Politisk fokus og bred folkelig opbakning er helt nødvendig. Formålet med Klimafolkemødet er at skabe løsninger på klimaudfordringen og inspirere både borgere, beslutningstagere, virksomheder og organisationer til handling, lyder det fra det politiske hold bag Klimafolkemødet på KulturØen i Middelfart.

– Vi løser ikke klimakrisen ved kun at turde drømme stort, vi skal også turde handle stort. Debatter, oplæg og diskussioner har summet rundt omkring i teltene og i gaderne. Det vidner om, at drivkraften, lysten og velviljen bobler derude.

Det, at så mange mennesker bruger tre dage på at drøfte og debattere klima, bekræfter mig i, at vi har fat i det helt rigtige. Klimafolkemødet er både folkeligt, politisk og fagligt. Vi er sat i verden for at skabe fælles resultater, siger Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (A), der åbnede Klimafolkemødet og er meget glad for den store deltagelse i Klimafolkemødet.

– Det var en stor fornøjelse at deltage i dette års Klimafolkemøde og opleve debativeren og den store vilje til klimahandling blandt de mange deltagere og arrangører. Det i sig selv gør Klimafolkemødet til en succes. Jeg glæder mig over det rekordstore deltagerantal, selv om jeg må indrømme, at det ikke kommer bag på mig.

– Vi ved fra vores seneste klimaanalyse, at danskerne mener, at klimaforandringer er det mest alvorlige problem, verden står over for. Det er i den grad noget, danskerne bekymrer sig om, og den store opbakning til Klimafolkemødet viser, at der er brug for en begivenhed som Klimafolkemødet, der kan sætte klimaet på dagsordenen og inspirere og motivere til mere klimahandling, understreges det af Stephanie Lose (V), formand for regionsrådet i Region Syddanmark.

I 2019 indgik Region Syddanmark og Middelfart Kommune en strategisk samarbejdsaftale om at løfte Klimafolkemødet i Middelfart fra at være en lokal begivenhed til at være en national begivenhed.

Følg med på klimafolkemoedet.dk.

Når fællesskaber viser vej til klimahandling

Folk bekymrer sig i stigende grad om klima. Bibliotekerne har meget at bidrage med fra oplysning og viden, fra plan til handling.  Igen i år var bibliotekerne med til ...