Benjamin Koppel vinder Læsernes Bogpris 2023 for Annas sang

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

27 april, 2023

Benjamin Koppel har taget læserne med storm i sin vellykkede slægtssaga, der sætter musikalitet og nedarvede traditioner ind i en historisk sammenhæng.

Tre ugers afstemning er slut blandt landets læsere. Ti danske udgivelser fra 2022 var nomineret og med overbevisende stemmetal er Benjamin Koppel og ‘Annas sang’ netop kåret som den 20. vinder af Læsernes Bogpris 2023.

Benjamin Koppel er netop blevet hyldet ved en prisceremoni på det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense, som Danmarks Biblioteksforening er vært for. Med æren følger også 50.000 kroner.

Chefredaktør på Litteratursiden, Lise Vandborg, sagde i sin tale til Benjamin Koppel bl.a.:
” Vinderen af Læsernes Bogpris giver nye perspektiver på krig, krigsofre, integration og især den manglende ligestilling af kønnene. Det i en grad så man får lyst til at gå på barrikaderne og kæmpe for kvinders rettigheder. Sådan tror jeg mange læsere har det, for over 40% af alle afgivne stemmer er sat på Annas sang, og den er dermed en klar vinder.

Med afsæt i din grandtante Annas historie har du skrevet en slægtsroman, som har rørt tusindvis af læsere. Jeg håber, at jer der ikke har læst Annas sang, vil læse den. Og jeg håber, at I alle vil bære den jer med i jeres liv og handlinger: For bogen minder os både om at have større forståelse for andre kulturer og om, at vi skal reagere mod kvindeundertrykkelse og andre uretfærdigheder.

Du har fortalt at Anna, da du ville skrive hendes livshistorie, sagde til dig, ’at nu har mit liv endelig givet mening’. Tak fordi du har fortalt Annas historie og på den måde giver mening til al den modgang, der har fulgt hende og så mange andre kvinder gennem tiderne.”

Læs mere om bogen på Litteratursiden.

Om forfatteren
Benjamin Koppel (1974) er saxofonist, komponist og forfatter. Ved siden af musikkarrieren har Koppel altid skrevet fortællinger, især noveller. I 2011 udgav han sammen med coach Casper Rongsted bogen ‘Ud af musikken – Sådan forklarer man musik for en kat’, hvor han delte ud af sine erfaringer med at lære, præstere og kreere i musikkens verden.

Benjamin Koppel har desuden bearbejdet Annas sang i musisk form i samarbejde med Cæcilie Norby under sangcyklussen ‘Anna’s Dollhouse’.

Stort tillykke til Benjamin Koppel fra Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker og samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

Læs mere om Læsernes bogpris og årets 10 nominerede.
Foto øverst kan bruges frit ved angivelse af: Copyright Danmarks Biblioteksforening 2023

Stem til Læsernes bogpris 2023

AFSTEMNINGEN ER SLUTVinderen offentliggøres den 27. april 2023 Læsernes Bogpris er en ganske særlig litteraturpris – som navnet antyder, kåres vinderen nemlig af læserne ...

Gry Jexen vinder Læsernes Bogpris 2022

På opfordring fra de danske folkebiblioteker og Danmarks Biblioteksforening har landets største ekspertgruppe, nemlig læserne, de sidste tre uger kunne stemme blandt 10 danske ...