Dansk biblioteksindsats nomineret til anerkendt pris

Astrid Lindgren Memorial Award

Skrevet af

24 oktober, 2022

Den nationale danske biblioteksindsats “Bibliotekernes Sprogspor”, der skal fremme små børns glæde ved sproget og skabe grobund for en styrket læsekultur derhjemme og i dagtilbud, er blevet nomineret til en Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

Nomineringen til prisen, som kan betegnes som børnelitteraturens svar på en Oscar, sker på baggrund af indsatsens arbejde med at formidle litteraturen for børn og samle viden om sprog og bøger på hjemmesiden sprogsporet.dk.

“Det er glædeligt, at en indsats for de allermindste anerkendes med en nominering. For vi ved, at de sproglige færdigheder og gode læsevaner grundlægges tidligt,” siger programkoordinator for Bibliotekernes Sprogspor Rikke Østergaard Hansen og fortsætter:

“Nu har Kulturrådet udløst spændingen, og begejstringen er stor hos centralbibliotekerne. ”Det er vigtigt at få fortalt, at der også er gode bøger til de mindste. Lige fra pegebøger om hverdagen til humoristiske serier som Lasse-Leif. For de små børn handler det rigtig meget om få sat ord på og blive klogere på både sig selv og sin omverden. Her er billedbogen helt uovertruffen som noget at være fælles om og gå på opdagelse i,”

Prisvinderen bliver udvalgt af en jury og offentliggjort i marts 2023. Der er i alt 251 nominerede fra 64 forskellige lande.

Årets Gates-Pris gik til et netværk af e-biblioteker i Sri Lanka

Bill and Melinda Gates særlige bibliotekspris – Access to Learning Award (ATLA) – er i år gået til The e-Library Nenasala Program i Sri Lanka. Et af regeringen ...

Anne Lise Marstrand Jørgensen modtager pris på DBs årsmøde

Anne Lise Marstrand-JørgensenModtager af Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris 2012 Priskomiteen for Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris har besluttet, at ...