Tine Høeg er årets vinder af Edvard P Prisen

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

7 november, 2020

Edvard P Prisen uddeles hvert andet år til en nyere dansk forfatter, der er debuteret indenfor de seneste 5 år. Det er de ansatte rundt om på de danske folkebiblioteker, der har stemt, og vinderen af æren og de 50.000 kr. tilfalder i år forfatter Tine Høeg, der er aktuel med romanen ’Tour de Chambre’.

Formanden for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Kristine Nygaard, glæder sig over, hvordan prisen er med til yderligere at anerkende en nyere stemme i dansk litteratur.
”I en tid hvor meget er sat på standby eller lukket ned, kan vi hente oplevelser, fordybelse og indsigt i litteraturens verden. Særligt den fastholdelse af koncentrationen i de minimalistiske linjer, er stærk i Tine Høegs forfatterskab”.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Dokk1 i Aarhus, hvor Edvard P Prisen fik sin virtuelle debut via streaming fra Litteratursiden.dk på Bogfestival.dk.
Se også prisoverrækkelsen på https://youtu.be/NHdWmmG173g

Motiveringstalen for prisvinderen blev holdt af to bibliotekarer fra Viborg Bibliotekerne, Kathrine Sørensen og Anette Koue. I talen fortalte de blandt andet, hvordan Tine Høeg med sit lyriske univers fik dem til at glemme omverdenen, og gav dem lyst til at sende bøgerne videre til lånerne, med en anbefaling direkte fra hjertet.

”Lad nu være med at læse Tine Høegs bøger for hurtigt. For nok står der ikke meget på siderne og sætningerne er korte. Men man fornemmer, at hvert ord og komma er nøje udvalgt med omhu og omtanke. En bog hvor den hvide luft mellem linjerne sitrer og emmer af handling af alt det usagte”, sagde bibliotekar Anette Koue blandt andet ved prisoverrækkelsen.

De nominerede til Edvard P. Prisen udvælges af en priskomité nedsat af Danmarks Biblioteksforening.

Edvard Pedersens Biblioteksfond er en selvejende institution, der har til formål at støtte dansk biblioteksvæsen. Hvert år støtter Fonden for eksempel forsøgsvirksomhed, undersøgelser af særlige områder af dansk biblioteksvæsen og stipendier til studierejser.

Se prisoverrækkelsen på Litteratursiden.

Yderligere oplysning om Edvard Pedersens Biblioteksfond findes på www.edvarp.dk
 

For yderligere oplysninger:
Formand for Edvard Pedersens Biblioteksfond,
Bibliotekschef Kristine Nygaard, Skive Bibliotek, tlf. 25792552

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...