Vi gør det sammen

Skrevet af

Kira Gilling Hansen

9 marts, 2023

– en podcastserie om fællesskaber, der bidrager til en bedre verden

Biblioteker landet over arbejder meget seriøst med bæredygtighed og FN´s verdensmål, men har vi været gode nok til at fortælle, at biblioteket kan være en relevant og vigtig medspiller i den grønne og bæredygtige omstilling?

Denne podcast fra projektet Sammen om Verdensmål giver stemmer til handlekraftige biblioteker og borgere, der samarbejder om at gøre deres lokalsamfund mere bæredygtige. Vi har også inviteret eksperter i studiet for at de kan inspirere med viden og gode råd i forhold til, hvordan vi kommer i gang med at handle. Vi stiller blandt andet skarpt på emner som naturforbundethed, fællesskaber, biodiversitet, tøjspild og klimapsykologiske dilemmaer, som får mange til ikke at handle på de udfordringer, der i disse år accelererer.

Den grønne og bæredygtige omstilling er en fælles opgave. Kloden har brug for, at vi handler. Men vi har også selv brug for det, for udover at det lindrer på de bekymringer, mange af os har, så inspireres og næres vi i handlende fællesskaber. Vi bliver gladere, mere motiverede og også mindre ensomme, og deltagerne fortæller, at det opleves mere meningsfuldt at gøre noget sammen med andre.

Podcasten er en del af projektet Sammen om Verdensmål, søsat af Tænketanken Fremtidens Biblioteker og støttet af VELUX FONDEN. Men vi har også fokus på UGE17 – bibliotekernes verdensmålsuge og hvordan bibliotekerne allerede bidrager og har potentiale for at gøre endnu mere fremover. 

Hør de to første episoder her, og find i øvrigt podcasten, der hvor du plejer at lytte til podcast eller på www.sammenomverdensmål.dk

Episode 1: Episode 2:

Del gerne podcasten med alle dem, du kender. For yderligere information kan du skrive til projektleder Kira Gilling Hansen.

Har du hørt Danmarks nye Klimasang?

”Det regner med muligheder” er titlen på vindersangen som blev kåret i Bibliotekernes verdensmålsuge UGE17, skrevet og sunget af Jonas Dueholm og Ida Wenøe. Sangen giver ...

FNs Verdensmål 17

Bibliotekernes Verdensmålsuge UGE17 kulminerer i denne uge med en masse aktiviteter på bibliotekerne landet over. Se hvad der sker i nærheden af dig. Verdensmål 17 er ...