Wikipedia på biblioteket

Skrevet af

15. april, 2021

Har I på biblioteket lyst til at bruge Wikipedia til at lære jeres brugere om kildekritik, fake news, informationssøgning og vidensdeling?
Danmarks Biblioteksforening er med i udviklingen af bibliotekernes engagement i Wikipedia og vil gerne have endnu flere med.

Forestil jer, at lånerne begynder at skrive artikler på Wikipedia fordi de har været forbi biblioteket. At I kan organisere workshops for de lokale skoleklasser, hvor I hjælper dem i gang med at skrive artikler, uploade billeder de selv har taget af de lokale bygningsværker og geotagger dem i OpenStreetMap. Forestil jer, at I viser lånerne, hvordan man kan bidrage med viden, gå kildekritisk til værks og få flere millioner årlige læsere.

Wikipedia er verdens største encyklopædi med artikler på mere end 300 sprog. Dansk Wikipedia havde i 2018 i snit 30 mio. sidevisninger om måneden og cirka 3000 skribenter bidrager hver måned. Der ligger store potentialer i at inddrage Wikipedia til at udbrede vores fælles kulturarv lokalt, nationalt og globalt i nye fællesskaber både fysiske, digitale, kulturelle og interessebårne.

Det vil projektet Wikipedia i undervisningen give jer værktøjerne til. Læs mere på wikiforalle.dk.

 

 

 

 

 

Kursus: Styrk relationerne i det brugercentrerede bibliotek

Deltag i et nyudviklet online kursusforløb, hvor vi sætter fokus på den nødvendige, faglige værktøjskasse, der kan styrke dialogen og relationen mellem bruger og bibliotek, ...