Venstres kulturordfører vil fjerne benspænd i kulturlivet

Skrevet af

20. september, 2024

Uklare regler og bureaukratiske benspænd står særligt i kommunerne ofte i vejen for et spirende kulturliv. Og fra Christiansborg bør man gøre mere for at gøre noget ved problemet.

Det siger Venstres kultur nye kulturordfører, Kim Valentin, som blandt andet peger på, at det kan blive nødvendigt at kigge folkeoplysningsloven efter i sømmene.

For landsdækkende organisationer skaber det nemlig “enorme byrder”, når regler og lovgivning fortolkes for forskelligt på tværs af kommunegrænser, lyder det.

“Vi må forenkle og standardisere administrationen, så det bliver lettere for foreninger og kulturinstitutioner,” siger han til Altinget.

Kim Valentin fortæller, at han selv har bedt om at få posten som kulturordfører igen, og at han generelt mener, at området tidligere har været underprioriteret.

“Vi har glemt, at kulturen var det, der kom først – den er grundlaget for vores velfærdssamfund. Desværre er kulturen blevet et restprodukt, hvor den først får midler, efter der er fundet penge til alt fra motorveje til plejehjem.”

Læs mere i Altinget.

Sundhedsreform vil sløjfe regionale kulturindsatser for millioner

Regeringens foreslag om at sløjfe regionernes engagement i kulturlivet møder undren. Det frygtes, at kommunerne vil få svært ved at løfte opgaven.

Bibliotekernes betydning for et sikrere, grønnere og friere Norden

De fælles nordiske biblioteksforeninger har henvendt sig til Nordisk Ministerråd med et statement om den vitale rolle, som biblioteker spiller i regionen.

Biblioteksgebyrer – ja eller nej?

En undersøgelse fra Danmarks Biblioteksforening viser, at over halvdelen af landets biblioteker nu har eller overvejer at afskaffe gebyrerne for sent afleverede materialer.

Hvad er Kulturens Veje til Forandring?

Kulturens veje til Forandring er en måde at udfordre og gentænke debatformatet.

Deltag i kulturlivets første topmøde

Dansk Kulturliv samler toppen af dansk kulturliv til en enestående begivenhed for hele kulturlivet.

Kulturministeren opfordrer kommunerne til at prioritere bibliotekerne

Indlæg af Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) og Danmarks Biblioteksforenings forperson Paw Østergaard Jensen (A) bragt i Politiken den 28. juni 2024

Også Morsø Folkebibliotek dropper nu biblioteksgebyrer for børn og unge

Forventningerne er, at afskaffelsen af gebyrer for børn og unge vil resultere i en stigning i antallet af udlån og lånere på biblioteket.

Kulturens veje til forandring

Vær med til at starte en kulturpolitisk samtale om, hvordan der skabes bedre adgang til kunst og kultur for unge i udskolingsalderen og opefter.