Bibliotekspolitisk topmøde 2015 – tilbageblik

Tæt på 500 kulturpolitikere, biblioteks- og branchefolk fra hele landet var den 16. og 17. april 2015 samlet i Aarhus til DBs årsmøde – Bibliotekspolitisk topmøde.
To tætpakkede dage kom langt omkring.

Torsdag den 16. april blev der set nærmere på folkebibliotekernes samfundsøkonomiske værdi og spørgsmålet om hvorvidt man overhovedet kan og skal måle på kultur. Der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling hvor det blev vedtaget at pensionerede, personlige medlemmer fremover får stemmeret samt en plads i foreningens repræsentantskab, og så blev foreningens strategi frem imod 2020 fremlagt og diskuteret.

Kan man måle kultur? Skal man?


 

Debat om folkebibliotekernes samfundsøkonomiske værdi


 

Præsentation af DBs Strategi 2020


Hent strategi2020
 
Torsdag eftermiddag blev det nye, imponerede byggeri DOKK1 besøgt – se billeder fra besøget på DOKK1 og resten af topmødet.
Torsdag aften var der fest i Musikhuset, hvor vinderen af Læsernes bogpris 2015 afsløret. Vinderen Puk Damsgård modtog prisen på 100.000 kroner. Prisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske i samarbejde med landets biblioteker, med saxo.com og Litteratursiden som nære samarbejdspartnere.
 

Prisoverrækkelsen af Læsernes bogpris 2015

 
Fredag den 17. april
indledtes med en fortælling om hvordan litteraturen ændrede FOA-formand Dennis Kristensens liv, fulgt op af IFLA præsident Sinikka Sipiläs betragtninger om hvordan stærke biblioteker styrker samfundet. Herefter var det workshop-tid med fokus på både kultur, digitalisering og dannelse med forskellige indgangsvinkler. DBs Bibliotekspolitiske topmøde sluttede med besøg af kulturminister Marianne Jelved, som talte til topmødet.

Se alle oplæg og videoer samlet i oversigtsform
Deltagerlisten
(pr 7. april 2015)
Topmøde-programmet
 

Litteraturen ændrede mit liv


 

Strong libraries strong societies


 

Kulturministerens tale på topmødet

På gensyn til Bibliotekspolitisk topmøde i Horsens
14. og 15. april 2016
 
På gensyn i Horsens 2016

Alt om Bibliotekspolitisk topmøde 2015