Allerød: Flot formidlingspris til Bogstewardesserne

Skrevet af

Hellen Niegaard

9 december, 2019

Tog og bog er et match som skabt i himlen, mener Allerøds bibliotekschef. Nu satser man på ny version af Bogstewardesserne. Konceptet er vinder af eReolen-prisen ’Bedste biblioteksformidler af digitale bøger 2019’.

I Allerød arbejdes på forskellige måder med nye former for formidling og med at styrke læsning. Bl.a. vil man gerne udbrede og styrke kendskabet til eReolen.dk, som kan bruges på smartphone, tablet eller computeren. Hvordan skabe bedre opmærksomhed om bibliotekernes digitale site med masser af ebøger og lydbøger på nettet – end via virkelige og levende BOG-stewardesser?

Bogstewardesserne modtog prisen på eReolens efterårskonference i Middelfart den 27. november. De fik prisen for deres indsats under læsefestivalen ”Allerød læser” i uge 37. De har derudover deltaget i andre lokale formidlingsaktiviteter som Fernisering af Børnenes Bogbænke ved kaffebaren Bar’Kaffe i den bedste pendlertid og ved den lokale fællesmiddag Appetit på bøger.

”Tog og bog er et match som skabt i himlen. Tanken bag Bogstewardesserne er at formidle læsning til alle, dér hvor folk er, og dér hvor vi har lidt tid, der kunne bruges til at læse”, fortæller en glad Annette W. Godt, bibliotekschef i Allerød, til Danmarks Biblioteker. Og initiativet fortsættes.

”Bogstewardesserne er sjove, og det har været en del af konceptet til at komme i kontakt med folk. Det skal dog siges, at det var nødvendigt, at der også stod bibliotek, sådan at vi ikke blev forvekslet med sælgere.

Prisen har betydet, at vi har fået andres vurdering af, at det er et koncept, vi godt kan arbejde videre med. Besøg på virksomheder er noget af det, vi taler om, som kan blive Bogstewardesserne 2.0.”

■ Borgerne i Allerød Kommune har aktuelt fri adgang til tre netlydbøger og tre ebøger hver måned, men der er ekstra titler, som altid kan læses eller lyttes til, hvis kvoten opbruges. I den nyeste version af eReolens app kan man nu anvende Sleep Timer funktionen, der gør, at afspilningen af din lydbog stopper, når du ønsker det, oplyser biblioteket.

Bibliotekets personale står klar til at hjælpe alle med at komme i gang med eReolen.dk og til at svare på de spørgsmål, der opstår undervejs.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...