Alt mellem himmel og jord!

Skrevet af

Hellen Niegaard

3 juni, 2011

En ny folder og nogle megastore plakater fra Glostrup Bibliotek skaber på flot og enkel vis ny opmærksomhed om bibliotekets mangfoldighed, og ikke mindst om dets kerneydelser, i bybilledet.
 
Bibliotekschef Anne Marie Brems fortæller om baggrunden: "- Vi nærmest trængte til at fortælle om alt det biblioteket kan. Vi er normalt ret gode i bibliotekerne til at informere om de mere event-agtige ting – arrangementer, begivenheder og andre særlige ting – mens dét i bibliotekstilbuddet, der måske betyder allermest for mange brugere, ikke er så kendt af “alle de andre”, dem, som ikke kommer her.
De mange daglige møder mellem bibliotekets medarbejdere og brugerne og de mere dagligdags og stilfærdige succeser har en tendens til at forblive en hemmelighed mellem biblioteket og vores faste brugere. Et forhold, som bl.a. blev påpeget af to Operation Dagsværk-piger, som vi bad anmelde vores bibliotek med særlig vægt på, hvad der kunne få dem til at komme mere på biblioteket. De to gymnasieelever mente bl.a., at vores informationsmaterialer ikke afspejlede mangfoldigheden. Derfor besluttede vi at lave en folder, et lille magasin, om mangfoldigheden og om kerneydelserne (hvordan de så end formuleres for tiden!). Sammen med folderen producerede vi desuden nogle mega-posters, som nu sidder rundt omkring på store plakatstandere i kommunen.
Alle biblioteker kunne gøre det. Helt praktisk har vi selv kunnet lave al opsætning, takket være en meget talentfuld midlertidigt ansat medarbejder, Peter Storm Hansen, som har arbejdet med al opsætning, design, form. Han har sammen med bl.a. bibliotekets kultur- og kommunikationsmedarbejder, Trine Lehmann, haft ansvaret for arbejdet. Prisen for trykning har været små 10.000 kr. for 2.000 eksemplarer. Vi synes selv, at vi har rystet et ordentlig lag støv af os med dette lille magasin”, pointerer Anne Marie Brems.
 
            
 

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...