Anderledes ‘lang-fredag’ på Middelfart bibliotek og rådhus

Skrevet af

Charlotte C. Pedersen

16 oktober, 2012

På KulturØens Bibliotek
Middelfart Bibliotek inviterede i løbet af eftermiddagen og aftenen til en snak om frivilligt arbejde, læsecafé og spilledyst mellem generationerne.
SOS Gambia fortalte om det frivillige arbejde til gavn for Gambia, der bl.a. omfatter en strikkeklub, der samler penge ind til bygning af en teknisk skole og projekter for tandsundhed i Gambia. Ungdommens Røde Kors kom forbi biblioteket og fortalte om arbejdet i en stor nødhjælpsorganisation. Youth for Understanding rykkede også ind med en stand, hvor man kunne høre mere om foreningens store arbejde med at skabe kendskab til andre kulturer, tilrettelægge udvekslingsophold for unge studerende og finde værtsfamilier.

Sidst på eftermiddagen blev der afholdt bogcafé, hvor gode læseoplevelser blev delt på tværs af generationer. Ligesom der var mulighed for at blive klogere på sin mobiltelefon. Skoleelever fra Hyllehøjskolen gav gode råd og vejledning om mobilerne til bedsteforældregenerationen. Eftermiddagen og aftenen igennem var der mulighed for at dyste i diverse brætspil, Wii og playstation.

Open-by-night på Middelfart Rådhus
Det kommer stadig som en overraskelse for nogen, at alle borgere i Danmark ved udgangen af 2014 skal kunne kommunikere digitalt med det offentlige. Middelfart Kommunes Borgerservice holdt derfor ekstraordinært åbent fredag den 28. september i tidsrummet kl. 16 til kl. 22. Her var Borgerservice rykket ind i byrådssalen på rådhuset og omdannet til datastue. Datastuen var bemandet med gode hjælpere, som guidede de besøgende rundt i selvbetjeningsuniverset med John Reih, leder af Borgerservice i spidsen. Blandt andet rykkede et par af bibliotekets medarbejdere ind på rådhuset for – i samarbejde med Ældrerådet – at undervise i borger.dk og NemID.

Tænk lokale aktiviteter sammen
Det blev en hyggelig og lærerig eftermiddag og aften på biblioteket, hvor en del desuden benyttede muligheden for at lære mere om at bruge mobilen og E-bogslæseren. Ligesom bibliotekets medarbejdere på rådhuset var glade for at kunne bidrage med instruktion i NemID. Hele dagen og aftenen var der pæn tilstrømning begge steder.

Fredagens arrangementer var et godt eksempel på, hvordan biblioteket selv – og i samarbejde med kommunen og vores lokale foreninger – kan være med til at skabe opmærksomhed omkring vigtige emner af fælles interesse på den ene side, og samtidig på den anden side kan danne rammen om arrangementer på kryds og tværs af aldersgrupperne.
 

Om NemID:
Folketinget vedtog i juni 2012 Lov om Offentlig Digital post, der automatisk giver alle borgere en digital postkasse fra d. 1. november 2014, mens virksomheder får en digital postkasse allerede i løbet af 2013. For at kunne bruge dem skal både borgere og virksomheder have et NemID. NemID er i dag adgangsbillet til Netbanker og Borger.dk. Se mere på https://www.nemid.nu.

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...