Bibliotekarforbundet og fremtiden

Skrevet af

15. november, 2012

Ikke kun Danmarks Biblioteksforening diskuterer egen organisations- udvikling. Bibliotekarfaget og dets vilkår var sat til debat på Biblio- tekarforbundets (BF) generalforsamling.

Et arbejdsmarked i forandring, kompetencerne og konjunkturerne, løn- og ansættelsesforhold i en krisetid og forbundets egen fremtid, herunder om BF skal samarbejde eller fusionere med en anden orga- nisation afledt bl.a. af fald i medlemstallet, var nogle af de centrale diskussionspunkter i Vejle.

Debatten om fagforeningens fremtid var, ifølge BFs Nyhedsbrev den 31. oktober, både engageret og følelsesladet. Mange havde kommentarer til BF’s hovedbestyrelse, der havde bedt forsamlingen om mandat til at undersøge mulighederne for et administrativt sam- arbejde med andre organisationer. Hovedbestyrelsen fik ok til at afsøge mulighederne, selv om mange delegater ’gav udtryk for, at de ikke var klar til en fusion og havde et stort behov for stadig at have et selvstændigt forbund i ryggen'.

Pernille Drost, formand for BF, var meget tilfreds med generalforsamlingen, hun siger bl.a. i nyhedsbrevet: ”Jeg fornemmede også en stor opbakning til, at vi nu, mens tid er, undersøger mulighederne for et fremtidigt samarbejde med andre. Debatten viste, at medlemmerne rigtig gerne vil inddrages i processen,” og det lover formanden, at medlemmer bliver.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget