Biblioteket Gråsten flytter til nye lokaler

Skrevet af

12. juni, 2020

Lige op til Kommunalvalget i 2017 faldt en større plan for Gråsten på plads med opbakning fra et enigt byråd. Udover sundhedshus i Ulsnæs Centret og etableringen af ‘Kongelig køkkenhave’ i forbindelse med Grå-sten Slot omfattede den også opdatering af Ahlmannsparken – et fælles kulturhus for alle generationer fra 1979.

Stedet skulle moderniseres og udvides med bl.a. en ny multisal, flere forenings- og mødelokaler, caféområde og et udvidet biblioteks-område. Flere projekter som oprindeligt er udsprunget af Masterplan for Gråsten 2015-2025, udarbejdet af Gråsten Forum.

Biblioteket Gråsten
Hedder biblioteket i de nye rammer, og det rykker snart til de lokaler, der åbner den 1. juli. Biblioteket flytter ind i det, der tidligere var Ahlmannsparkens cafeteria. Lokalet har gennemgået en omfattende renovering og er udvidet med en tilbygning.

Lammhults Biblioteksdesign har indrettet det nye bibliotek, og borgerne vil møde et bibliotek med plads til inspiration, fordybelse og aktivitet – og et design, der lukker naturen indenfor. Hele byggeprojektet i Ahlmannsparken forventes at være færdigt i november 2020.

Styrket kulturprofil
“Ahlmannsparkens udbygning og renovering er en styrkelse af kulturlivet i Gråsten. Både den nye multisal og udbygningen af biblioteket med den nye beliggenhed er gode og fremadrettede løsninger for området”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget Kultur, Handel, Idræt og Turisme i Sønderborg Kommune.

“Ahlmannsparken er på mange måder et spændende projekt, som bl.a. oprindeligt hviler på idéerne fra de forskellige politiske betænkninger om kulturcentre. Biblioteket bliver nu opdateret med nye lokaler og indretning. Der bliver også tilføjet en stor multisal til den samlede løsning i Ahlmannsparken, hvilket i høj grad understøtter og udvikler bibliotekets kulturelle profil i Gråsten”, tilføjer stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

 

Omtalen er fra Danmarks Biblioteker nr.3, 2020.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget