Bøger til mænd i store maskiner

Skrevet af

Hellen Niegaard

28 august, 2014

Hør’ mens du kør!
Rebild er en af de 12 kommuner, som har været så heldige at få bevilget midler (100.000 kr.) til at lave opsøgende arbejde blandt potentielle læsere. Kommunens biblioteker står for projektet og satser på at skabe læselyst blandt folk, der arbejder alene. På marken, i skoven eller for eksempel på kirkegårde. Rebild Bibliotekerne vil primært slå et slag for lydbøger til målgruppen.

Skønlitteratur har stor betydning for vores egen udvikling og for vores forståelse af hinanden, men mange voksne læ-ser ikke bøger eller læser kun faglitteratur. Kulturminister Marianne Jelved har derfor iværksat Danmark Læser, som skal få flere danskere til at læse. Kampagnen løber over flere år, og lige nu tester man i 12 modelkommuner, hvad der skal til for at fremme læsningen. Resultater og erfaringer skal siden deles med landets øvrige kommuner.

Det forlyder, at besøget i Hobro blev mødt af pæn interesse blandt dyrskuets deltagere, og nu venter man spændt på, om landmændene kommer på besøg på biblioteket og får meldt sig til initiativet. Her i august er det planen, at kulturministeren selv kommer på besøg på Støvring Bibliotek for blandt andet at høre nærmere om indsatsen, skriver Nordjyske Stiftstidende, 30. juli 2014. Mon ikke det giver yderligere blod på tanden i Rebild.

Læs mere på www.danmarklaeser.dk.

Hver 5. dansker i digitalt limbo

Vi må stille krav til en demokratisering af teknologiudviklingen. Godt nok er Danmark udråbt til verdensmester som digitaliseret land men vores løsninger og systemer efterlader ...

Vi skal til valg

LEDER Ethvert valg er en fejring af demokratiet. Derfor skal vi selvfølgelig byde folketingsvalget velkommen. Også selvom det betyder, at en række politiske forlig indgået hen ...