Bogforum 2019

Skrevet af

Hellen Niegaard

13 august, 2019

Årets mekka for bogelskere, litteratur-aficianados og hele bogbranchen finder i år sted midt i november måned fra fredag den 15. til søndag den 17.

Igen i år går 18 af landets folkebiblioteker sammen med Danmarks Biblioteksforening i et samarbejde med Bella Center og Bogforums arrangører om at skabe den helt store biblioteksstand.

De tre dages bogfest ligger i efteråret, men planlægningen er allerede godt i gang med forberedelser af f.eks. litteraturmøder og biblioteksdebatter. Biblioteksstandens samlede aktiviteter vil fra slutningen af september kunne ses og hentes på db.dk og de andre platforme, hvor landets biblioteker informerer og kommunikerer med borgerne. En hjælp til de mange både biblioteker, der planlægger busser til Bogforum for deres egne borgere, og de mange enkelte boglæsere og biblioteksbrugere, der i god tid overvejer hvilke stande, de skal besøges under den store bogfest. Deltager jeres bibliotek er I velkomne til at give os et praj på db@db.dk – tema: Bogforum 2019, så holder vi jer direkte orienteret.

Folkebibliotekerne og deres udvikling er et hot emne. På programmet fredag formiddag taler kulturborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å) om fokus og prioriteringer.  Senere diskuterer Steen Bording Andersen (A), formand for Danmarks Biblioteksforening, med centrale spillere, hvordan man sammen styrker læsning og læselyst – for både børn og voksne – i den nærmeste fremtid.

Også på faglig fredag drøfter Tine Segel, formand for BF, og aktive biblioteksfolk og kulturformidlere vejen til den gode læseoplevelse. Mens Helsingørs kommune introducerer et kæmpe åbent-skole samarbejde om litteraturmøder.

Glem ikke den store litteraturquiz og dens anderledes litteraturformidling. Her griller Adrian Hughes hver dag på standen fire forfattere og bogfolk, og publikum er velkomne til at bidrage. Fredag battler de to holdkaptajner forfatterne Lone Theils og Jesper Stein igen i år. Det handler om revanche fra sidst! Deres makkere er denne gang Anna Grue og Mich Vraa. Mere om programmerne løradg den 16. og søndag den 17. i Danmarks Biblioteker nr. 5, 2019.

De 18 biblioteker bag standen er fra følgende kommuner: Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Frederikssund, Gladsaxe, Gribskov, Helsingør, Herlev, Hillerød, Holbæk, København, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Odense, Roskilde, Tårnby, Vejle og Aalborg.

■ På standen er der fælles træf fredag eftermiddag med standens ’bagmænd og -kvinder’. Alle er velkomne.

Omtalen er bragt i Danmarks Biblioteker nr.4, 2014.

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...