Boggnasker.dk i nye klæder

Skrevet af

15. juni, 2012

Boggnasker.dk lancerer nyt design og kan med stolthed meddele, at der nu er over 100.000 indlæg på forummet. Siden 1996 er unge brugere strømmet til Boggnasker.dk, som administreres fra Odense Centralbibliotek. Dermed er sitet blevet Danmarks største site for unge om litteratur. Og der kommer stadig flere brugere til.

Hvor finder man knap 5.000 læse- og skriveglade unge samlet på ét sted? Det gør man på Boggnasker.dk. Sitet har ikke blot mange aktive brugere, der tilsammen nu har produceret over 100.000 indlæg i form af boganmeldelser, kommentarer, blogs og egne litterære skriverier. Det kan også bryste sig af at være et forum, hvor der er rum og opbakning nok til, at de unge kan publicere deres egne, ofte meget personlige, værker og modtage konstruktivt feedback fra andre brugere.

Udover stor aktivitet og kvalitet er rummelighed og en god tone blandt de største kvaliteter ved sitet. Noget som Finn Wraae, leder af Børne- og Ungeafdelingen på Odense Centralbibliotek og ophavsmand til Boggnasker.dk, har lagt stor vægt på i udviklingen af sitet. Og det har vist sig: De unge kommer ikke med hvad som helst. Ifølge Finn Wraae er det virkelig godt og gennemtænkt, det brugerne anmelder og selv skriver. Hvilket også gør, at de unge forholder sig objektivt til det, andre poster på sitet.

For unge, der vil læsningen!
Boggnasker.dk retter sig mod unge i aldersgruppen ca. 12-20+. Sitet henvender sig som udgangspunkt til alle, der elsker at læse og skrive, men det kræver et vist sprogligt niveau at interagere på siden. Forummet bygger på de unges egne ord og initiativ og egner sig derfor ikke som f.eks. et led i generel klasseundervisning. Der er tale om brugere, der vil læsningen og vil udfolde sig på skrift, og derfor fordeler aldersgruppen sig f.eks., som den gør.

For de aktive brugere er alder dog ikke en hindring. Det skrevne er det afgørende, og dét der gives feedback på. Så spiller det ingen rolle, om debatten finder sted mellem en bruger, der går i 6. klasse og en bruger på gymnasieniveau. Emner, genrer og kvalitet er fællesnævnere frem for alder, og det skaber virtuelle venskaber. Flere brugere har endda på eget initiativ arrangeret Bog-gnasker-træf for andre Boggnaskere ‘ude i det virkelige liv’.

Nyt design og national kampagne
Boggnasker.dk har fået et ansigtsløft og lanceres i maj 2012 med nyt design og nyt slogan. Sitet oplever en stadig tilgang af brugere, og det nye design sørger for, at sitet fremstår inspirerende og tidssvarende.

For at gøre det endnu lettere for de skrivelystne brugere at kommentere og skrive nye indlæg, lanceres en Boggnas-ker-app til både iPhone og Android. Via app’en kan man tilgå sitet og benytte stort set alle funktioner fra mobil eller tablet. Så er der altid mulighed for at komme ud med ordene, når inspirationen melder sig.

I kølvandet på det nye design udsender Boggnasker.dk en kampagne målrettet biblioteker og lærere i Danmark som formidlere af sitet til unge læseheste og forfatterspirer. Her vil der være mulighed for at tilpasse kampagnematerialet til det enkelte biblioteks og den enkelte skoles behov, f.eks. på web, plakater eller flyers. Hold øje med kampagnen, hvis dit bibliotek skal tilbyde børn og unge med hang til god litteratur lidt ekstra.

Yderligere information om Boggnasker.dk og kampagnen fås ved henvendelse til Finn Wraae, Odense Centralbibliotek, mail: fwfp@odense.dk eller tlf.: 65 51 44 22.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget