Books Unbanned mod bogcensur

Skrevet af

Hellen Niegaard

15 august, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Nu tilbyder Brooklyn Public Library et gratis bibliotekskort til alle i USA i alderen 13 til 21, der ønsker at læse bøger digitalt, uanset hvor man bor.

Programmet Books UnBanned er etableret af Brooklyn Public Librarys chefbibliotekar Nick Higgins som reaktion på den landsdækkende bølge af bog censur og restriktioner i biblioteker og skoler i de enkelte stater, man har set i løbet af det seneste år. Unge kan ansøge om det gratis e-kort og dermed få adgang til titler fra bibliotekets e- og lydbogssamling på omkring 500.000. Siden april har 4.000 unge fra hele landet tilmeldt sig programmet jf. yorknewstimes.com den 8-9.juli.

Ifølge American Library Association, som har et permanent fokus på evt. censur gennem Office for Intellectual Freedom, stiger censurering af bøger bl.a. med henvisning til racisme og LGBTQ-fokus. Det alarmerende antal for 2021 er 1.597 titler, en fordobling fra 2020 (pr. 29. jun. 2022).

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...