Books Unbanned mod bogcensur

Skrevet af

Hellen Niegaard

15 august, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Nu tilbyder Brooklyn Public Library et gratis bibliotekskort til alle i USA i alderen 13 til 21, der ønsker at læse bøger digitalt, uanset hvor man bor.

Programmet Books UnBanned er etableret af Brooklyn Public Librarys chefbibliotekar Nick Higgins som reaktion på den landsdækkende bølge af bog censur og restriktioner i biblioteker og skoler i de enkelte stater, man har set i løbet af det seneste år. Unge kan ansøge om det gratis e-kort og dermed få adgang til titler fra bibliotekets e- og lydbogssamling på omkring 500.000. Siden april har 4.000 unge fra hele landet tilmeldt sig programmet jf. yorknewstimes.com den 8-9.juli.

Ifølge American Library Association, som har et permanent fokus på evt. censur gennem Office for Intellectual Freedom, stiger censurering af bøger bl.a. med henvisning til racisme og LGBTQ-fokus. Det alarmerende antal for 2021 er 1.597 titler, en fordobling fra 2020 (pr. 29. jun. 2022).

Medieforlig, biblioteker og public-service

LEDER Forhandlingerne, debatten og medieforliget, indgået i maj, fik Danmarks Biblioteksforening til endnu en gang at understrege bibliotekernes stærke position som demokratisk ...

Set fra MIN stol – Uden samtalen dør demokratiet

Folkemødets Dialogpris 2022 gik til Marie Stærke som “formår at være en repræsentant for borgerne i Køge, hvor alle føler, at de kender hende. Hun er samtidig ...