Carsten Jensen vinder Læsernes Bogpris

Skrevet af

13. juni, 2016

Prisen uddeles hvert år af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske i tæt samarbejde med landets biblioteker og med Saxo.com som medsponsor. Selve prisceremonien og overrækkelsen af prisen på 100.000 kroner fandt sted til festaftenen på Danmarks Biblioteksforenings Bibliotekspolitiske Topmøde torsdag aften den 14. april i Horsens.

Stor og barsk litteratur
”Noget af det mest bemærkelsesværdige ved din bemærkelsesværdige roman er, at når man har læst den, så har man ikke følelsen af, at man bare har fået ’historien fortalt en gang til’. Man er kommet tættere på historien. Man har mærket historien. Man har haft historien meget, meget tæt på, og nogle gange så tæt på, at det gjorde ondt. Sådan som virkelig god litteratur nogle gange gør ondt. Og skal gøre ondt,” sagde Berlingskes litteraturredaktør Søren Kassebeer, da han og DBs formand Steen B. Andersen overrakte prisen på topmødet. Carsten Jensens roman er allerede solgt i 50.000 eksemplarer og skal udgives i bl.a. Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Frankrig og Tyrkiet.

Forfatterens overvældende skønlitterære publikumsgennembrud kom med den også stort prisvindende roman Vi, de druknede fra 2006. Den fabelagtige roman var i øvrigt nomineret til Læsernes Bogpris i 2007.

Den første sten filmatiseres
Dansk film gør sig som bekendt disse år godt bemærket med Oscar-nomineringer, og hvem ved  – måske ender det en skønne dag også med en nominering til vinderen af Læsernes Bogpris 2016. Da medejerne i filmselskabet Good Company Films, Ole Søndberg og Vibeke Windeløv, havde læst Carsten Jensens succesroman Den første sten købte selskabet nemlig i januar i år option på filmatiseringsrettighederne. Planen er, oplyses det, ’at filmatisere bogen som en stor international produktion med britiske og amerikanske samarbejdspartnere’.

Læs mere om forfatteren på carstenjensenhjemmeside.dk.

2025: Pejling af fremtiden

Hvilken dagsorden tegner sig kulturpolitisk og bibliotekspolitisk i valgåret KV25?

Hvad kan biblioteket gøre for unge?

Biblioteket tilbyder mulighed for at blive klogere på ens egne muligheder. Det gør kultur i det hele taget.

Finanslov med skrænter

“600 millioner til kulturen de næste fire år” var det glade budskab fra Kulturministeren, da finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret.

Vejle: Nyt fyrtårn og demokratisk samlingssted

Planen er at skabe Danmarks bedste børnebibliotek og forbinde bymidten med byens nye grønne bydel Ny Rosborg.

Set fra MIN stol: Giv kulturen den plads, den fortjener

Det er på tide at give kulturen den plads, den fortjener. Kulturen er ikke en luksus, vi kan tillade os at overse.

Er vi berøringsangste i forhold til AI

Vi skal omfavne AI i bibliotekssektoren og tænke os ind i en rolle, så vi understøtter eleverne og de studerende i at bruge den kunstige intelligens

Når teknologien fragmenterer demokratiet

Bibliotekerne kan tilbyde borgerne et sted, hvor information ikke er drevet af algoritmer, men af etiske principper om oplysning og dannelse

Det Kgl. Bibliotek viser vejen til viden

Vejen frem er ikke at forsøge at bevise, at bogen er overlegen i forhold til skærmen. Opgaven er at vise, at den trykte bog fortsat kan noget