Citater: Sagt om biblioteket i 2011

Skrevet af

19 marts, 2012

"Biblioteket er simpelthen et underværk! Jeg kommer fra en ret fattig, men overmåde læseglad familie. Min mor lånte såvel voksenlitteratur som børnebøger hjem fra det lokale bibliotek. I dag har jeg selv et stort privatbibliotek. men nu og da må jeg på nærmeste kommunebibliotek for at opspore et værk, som kan hjælpe mig i mit arbejde."
Benny Andersen i forbindelse med, at forfatteren modtog 2011-Edv. Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, se Danmarks Biblioteker nr. 3 og 4, 2011.

"Biblioteket er det eneste sted i vores samfund, hvor alle kan komme, uden at være inviteret, uden at skulle noget særligt. Det er udtryk for sandt demokrati. På biblioteket er viden, trykt og digitalt og af alle slags, tilgængelig for alle, og gennem biblioteket kan vi have en samtale med mennesker fra andre tider og andre steder. Dét synes jeg er stort."
Merete Pryds Helle, forfatter og pionér når det gælder digitale fortællinger og romaner. Hun lavede sammen med bl.a. DB og bilbiotekerne i Aarhus i 2011 en sms-julekalender for voksne. Læs mere i Danmarks Biblioteker nr. 1, 2011.

"BIbliotekerne spiller en helt særlig rolle i kulturlivet for os alle sammen, for bibliotekerne er det sted, som kan bringe forskellige partnere sammen. Et sted, hvor de kreative alliancer kan etableres, hvis vi skal genopfinde et nyt Danmark rustet til fremtidens udfordringer."
Uffe Elbæk, nyudpeget radikal kulturminister i et stort interview i Danmarks Biblioteker nr. 7, 2011.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...