Creative Europe efterlyser samarbejdsprojekter

Skrevet af

Hellen Niegaard

12 december, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Creative Europe programmet 2021-2027 har et budget på 2,44 mia. Euro og er EU-Kommissionens flagskib, som støtter de kulturelle og audiovisuelle sektorer.

Puljen om samarbejdsprojekter er lige åbnet og har ansøgningsfrist 23. februar, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen, som driver Creative Europe Desk Danmark.
Projekter skal styrke kunstnerisk og kulturel produktion, udbredelse og kulturudveksling og/eller skabe innovation i kulturbranchen med nye metoder og modeller i relation til temaer som Publikumsinvolvering, Social inklusion – få flere med, Bæredygtighed, Digitalisering, Internationalisering. Der arbejdes med tre skalaer for projektkategorier. I et Small Scale projekt med min. 3 partnere dækker EU f.eks. 80%, dog max. 200.000 Euro.
Tjek puljer her.

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...