DB Topmøde 2016

Skrevet af

Hellen Niegaard

13 juni, 2016

Stort Topmøde i Horsens
450 deltagere og fuldt hus på udstillingen.

Det bedste var..
At behovet for en ny lovdebat kom på bordet. At mødes med kolleger og politikere. Det politiske møde, debatten om evt. ny bibliotekslov, netværket, samværet, mange gode kontakter. Anledningen til dialog mellem egne delegater. Mødet med visionære oplægsholdere. Fængslet og det store lokale engagement. Biblioteks- og kulturindslagene med Billunds Mette Højborg og Fredericias Søren Møller. Blendstrup – suveræn fortæller! Vov at tænke i nye baner. Skal abehjernen tage over? – Helt i særklasse og yderst relevant.

Prisen gik til:
Danmarks Biblioteksforenings Pris modtog DOKK1 i Aarhus for det enestående kulturbyggeri, det nye bibliotekskoncept og måden, bygningen tilfører byen og havneområdet helt nye kvaliteter.
Læsernes Bogpris fik forfatter og samfundsdebattør Carsten Jensen for romanen Den første sten.

Ønsker til 2017
Skønt én deltager erklærede, at ’Det var absolut et af de bedste årsmøder overhovedet’, og mange glade fremhævede både indslag og program, er der altid plads til forbedring og nye ønsker. Fra ’en tydeligere rød tråd’ over ’biblioteksvinklen ind i alle indslag’ til ’gerne mere tid til snak og refleksion mødedeltagerne imellem’. Vi arbejder på det, melder DB’s direktør Michel Steen-Hansen og lover: Det bedste program nogensinde i 2017!

På gensyn i Slagelse 2017
Borgmester Stén Knuth (V) stod for programmets sidste indslag og indbydelsen til næste år. Han og Slagelse glæder sig til at gense alle 30. og 31. marts 2017 på Comwell Korsør. På gensyn!

Sponsorer
DBC var hovedsponsor for Årsmøde 2016. Mødets øvrige sponsorer var Horsens Kommune og Horsens Kommunes Biblioteker samt Systematic A/S.

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har snart sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...