Debutant løb med Edvard P Prisen

Skrevet af

12 december, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Johanne Mygind vinder med sin fortælling Kærlighedens år om kvindeliv gennem tre generationer.

I sin debutroman tager journalist og forfatter Johanne Mygind læserne med ind i kvindelivet fra 1950’erne til i dag. På en rejse fra en tid som hjemmegående husmor over 1960’erne og 1970’erne, hvor kvinder gik ud på arbejdsmarkedet til et liv med kamp om ligestilling og nye samlivsformer frem til i dag til et kvindeliv karakteriseret af både job- og karriereambitioner, SoMeperfektionisme og diverse familiekonstellationer.

Biblioteksansatte over hele landet har blandt ti nominerede stemt om, hvem der skulle modtage prisen; udvælgelsen af de ti forfattere foretages af en priskomité nedsat af Danmarks Biblioteksforening. Nomineret i år var: Fine Gråbøl, Glenn Bech, Johanne Mygind, Vilma Sandnes Johansson, Thomas Bagger, Villads Andersen, Liv Nimand Nivå, Rasmus Daugbjerg, Emeli Bergmann og Sofie Riise Nors.

Edvard P. Prisen uddeles hvert andet år for at anerkende nye danske forfattere. Det vil sige forfattere, som er debuteret indenfor de seneste fem år, og som har vist sig ‘at være til gensidig gavn i forhold til bibliotekernes arbejde med litteraturformidling’. De seneste modtagere af prisen er Stine Pilgaard (2016), Malene Sølvsten (2018) og Tine Høeg (2020). Se mere på fondens hjemmeside.

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...