Du kan trygt bruge biblioteket

Skrevet af

Hellen Niegaard

13 august, 2020

Randers Bibliotek har netop lanceret efterårets program. Formatet er anderledes og meget mindre, men borgernes mulighed for live forfattermøder, oplevelser og foredrag er der.

Også nu i efteråret selvom verden stadigvæk ser anderledes ud på grund af corona-situationen – og det er nødvendigt, at indlede programmet med ordene: Du kan trygt bruge biblioteket.

”2020 har i sandhed været et anderledes år. Langt hovedparten af vores arrangementer i foråret blev aflyst som følge af COVID-19. Bibliotekerne og bogbussen lukkede ned for besøgende, og tanken om ‘normale tilstande’ havde lange udsigter. I Danmark har vi været både dygtige og dis-ciplinerede i forhold til COVID-19. Det har betydet, at der nu er åbnet op for langt de fleste af vores aktiviteter igen, og vi tør godt love vi har samlet et fantastisk udvalg af spændende efterårsarrangementer”, lyder det fra Mette Haarup, kommunens bibliotekschef. Se programmet for voksne og børn på randersbib.dk.

■ Bibliotekets første omgang åbning 18. maj tiltrak masser af folk – omkring 1.200 glade brugere til hovedbiblioteket, 222 i Langå, 203 besøgte Randers Bibliotek Syd og 128 kom til Randers Bibliotek Øst. I takt med myndighedernes udmeldinger kunne man allerede før sommerferien sende denne glade nyhed ud: Man kan komme og låne bøger, man kan opholde sig i rummet, læse avis eller arbejde eller mødes med sine venner – ligesom man kunne før corona. Vores bogbus kører også igen, og der er igen åbent kl. 8-22 i vores filialer. Lige som bibliotekscyklen er på færde i byens gader.

 

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...