EBLIDA Council and Annual Meeting 2022

Skrevet af

Andrew Cranfield

11 april, 2022
Download hele magasinet som pdf:

“Ready to take off: Libraries commitment towards a sustainable, democratic and equitable society” 14-16. juni i Athen.

I år fejrer EBLIDA 30 år som en helt central biblioteksorganisation i Europa – en organisation, som i høj grad har haft fokus på den digitale udvikling, dennes betydning for EU-lovgivningen, og sikring af borgernes rettighed til en fri og lige adgang til information og viden i en digital tidsalder.

Til sommer afholdes EBLIDA’s årsmøde i Athen med Goethe Instituttet som vært i samarbejde med EBLIDA og den Græske Biblioteksforening. Årsmødet byder bl.a. på en præsentation af EBLIDA’s strategi for 2022-2025 og en række oplæg, som knytter sig til centrale dele af strategien.

EBLIDA’s årsmøde giver også deltagerne mulighed for at diskutere et udvidet samarbejde mellem EBLIDA, NAPLE og PL2030 – et initiativ, som jeg personligt hilser meget velkommen. Samtaler med NAPLE (nationale biblioteksstyrelser o.lign.) går mange år tilbage, ligesom EBLIDA og NAPLE har afholdt konferencer sammen flere gange, senest i Dublin i 2019. Dog har et mere strategisk sigte og samarbejde måske manglet, hvilket jeg tror, der kan rettes op på i år, når vi mødes i juni under den græske himmel.

De tre organisationer er meget forskellige, ikke mindst i deres opbygning og i hvordan aktørerne i de respektive organisationer er sammensat. Men der er mange lighedspunkter i forhold til ønsket om at placere bibliotekerne på den politiske agenda og arbejde for en dynamisk og meningsgivende udvikling af bibliotekerne i forhold til de samfund, som vi betjener. Hver organisation har deres netværk, som kan bringes i spil, og som de tre biblioteksorganisationer kan drage fordele af.

 Hele programmet for årsmødet kan ses på EBLIDA’s hjemmeside og jeg håber, at mange finder vej til Athen i år, hvor programmet kommer til at byde på interessante diskussioner og møder eller gensyn med de mange europæiske kollegaer, som vi ikke har haft mulighed for at mødes med i de seneste par år på grund af pandemien.

 

ANDREW CRANFIELD, Leder af Biblioteker og kulturinstitutioner i Tønder Kommune, medlem af EBLIDA Executive Committee .

Læs mere om NAPLE – https://naple.eu
læs mere om PL2020 – https://publiclibraries2030.eu
Læs mere om EBLIDA –
http://www.eblida.org/

 

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har snart sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...