EBLIDA Council and Annual Meeting 2022

Skrevet af

Andrew Cranfield

11 april, 2022
Download hele magasinet som pdf:

“Ready to take off: Libraries commitment towards a sustainable, democratic and equitable society” 14-16. juni i Athen.

I år fejrer EBLIDA 30 år som en helt central biblioteksorganisation i Europa – en organisation, som i høj grad har haft fokus på den digitale udvikling, dennes betydning for EU-lovgivningen, og sikring af borgernes rettighed til en fri og lige adgang til information og viden i en digital tidsalder.

Til sommer afholdes EBLIDA’s årsmøde i Athen med Goethe Instituttet som vært i samarbejde med EBLIDA og den Græske Biblioteksforening. Årsmødet byder bl.a. på en præsentation af EBLIDA’s strategi for 2022-2025 og en række oplæg, som knytter sig til centrale dele af strategien.

EBLIDA’s årsmøde giver også deltagerne mulighed for at diskutere et udvidet samarbejde mellem EBLIDA, NAPLE og PL2030 – et initiativ, som jeg personligt hilser meget velkommen. Samtaler med NAPLE (nationale biblioteksstyrelser o.lign.) går mange år tilbage, ligesom EBLIDA og NAPLE har afholdt konferencer sammen flere gange, senest i Dublin i 2019. Dog har et mere strategisk sigte og samarbejde måske manglet, hvilket jeg tror, der kan rettes op på i år, når vi mødes i juni under den græske himmel.

De tre organisationer er meget forskellige, ikke mindst i deres opbygning og i hvordan aktørerne i de respektive organisationer er sammensat. Men der er mange lighedspunkter i forhold til ønsket om at placere bibliotekerne på den politiske agenda og arbejde for en dynamisk og meningsgivende udvikling af bibliotekerne i forhold til de samfund, som vi betjener. Hver organisation har deres netværk, som kan bringes i spil, og som de tre biblioteksorganisationer kan drage fordele af.

 Hele programmet for årsmødet kan ses på EBLIDA’s hjemmeside og jeg håber, at mange finder vej til Athen i år, hvor programmet kommer til at byde på interessante diskussioner og møder eller gensyn med de mange europæiske kollegaer, som vi ikke har haft mulighed for at mødes med i de seneste par år på grund af pandemien.

 

ANDREW CRANFIELD, Leder af Biblioteker og kulturinstitutioner i Tønder Kommune, medlem af EBLIDA Executive Committee .

Læs mere om NAPLE – https://naple.eu
læs mere om PL2020 – https://publiclibraries2030.eu
Læs mere om EBLIDA –
http://www.eblida.org/

 

Ikke-brugerne og bibliotekerne

LEDER Tak igen for valget til formand for Danmarks Biblioteksforening. Jeg er beæret og ydmyg over opgaven. Men vil kaste mig ud i arbejdet med min erfaring fra otte år i ...

Set fra MIN stol – Kultur for alle

Om kommuner, kultur og biblioteker – ansvar og adgang. Kultur for alle. Det kan både lyde klichéfyldt og banalt, men tænker man videre over det, så er det faktisk en ret ...