Ny guide om Fællesskaber og verdensmål

Skrevet af

Kira Gilling Hansen

17 oktober, 2022
Download hele magasinet som pdf:

Sammen om Verdensmål: regering, kommuner, institutioner og virksomheder bakker op om verdensmålene – biblioteker og borgere er med til at gøre noget ved sagen. Ny guide til arbejdet med biblioteker.

Vi står over for store forandringer, når hele det danske samfund skal gøres mere bæredygtigt. Og det er ikke en opgave, staten eller kommunerne kan klare alene. Der er brug for, at bibliotekerne melder sig på banen og er med til at sætte lokale initiativer i gang, som kan inspirere til handling og til at afprøve nye måder at gøre tingene på. Og det gør de heldigvis.

Biblioteker i hele landet har sat initiativer i søen som et sted, hvor man udveksler idéer og omsætter dem til bæredygtige handlinger. Et af disse initiativer er projektet SAMMEN OM VERDENSMÅL.

Her er 27 biblioteker fordelt over hele landet og en masse borgere involveret i aktiviteter, som på forskellig vis gør en positiv forskel lokalt.

Tænketanken Fremtidens Biblioteker har sammen med undervisere og analysevirksomheden SocialRespons.dk indsamlet en række erfaringer og cases fra projektet og har på den baggrund udgivet en guide om, hvordan borgere og biblioteker i fællesskab kan sætte aktiviteter i gang, som bidrager til et eller flere verdensmål.

I projektet er der især fokus på seniorer, men håndbogen kan bruges af alle, som er interesserede i at finde ud af, hvordan man med afsæt i biblioteket kan bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden. Projektet er støttet af VELUX FONDEN.

Guiden er gratis. Bestil fysiske eksemplarer med en mail til projektleder Kira Gilling Hansen (kgh@fremtidensbiblioteker.dk).

Du kan også downloade guiden på sammenomverdensmål.dk.

Klimakrisen er konkret, nærværende og højaktuel

LEDER Klimakrisen, den globale opvarmning mv. er almindeligt anerkendt… efterhånden. COP27, klimakonferencen, er netop afsluttet med et magert resultat. En erklæring fra ...

Set fra MIN stol – Vi udvikler boligområder og fællesskaber med kultur

Vi har et højt velfærdsniveau i Gladsaxe Kommune, men vi kan altid blive bedre og arbejder på forskellige måder med styrkelse af kernevelfærden bl.a. ved at medtænke ...