Hvordan fremtidssikres den demokratiske infrastruktur

Skrevet af

Hellen Niegaard

14 februar, 2022
Download hele magasinet som pdf:

”Den demokratiske samtale og vores medieforbrug står i en brydningstid, ikke mindst på grund af den digitale udvikling. En ny medieaftale må derfor handle om andet end fordeling af støttekroner”, fremhævede kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (A) ved offentliggørelse af regeringens længe ventede Medieudspil 2022 i starten af februar.

Det rummer en række initiativer fordelt på flere indsatsområder som bl.a. Demokratisk kontrol med tech-giganterne, Streamingtjenester skal yde et kulturbidrag til styrkelse af lokal og regional journalistik, Ny public service-pulje og mere public service-indhold til unge og endelig Et stærkt digitalt DR med fokus på hele Danmark.

Oplyste medborgere har altid været en forudsætning for det danske demokrati. Public service-medier og institutioner som bibliotekerne skal fortsat aktivt være garant for valid oplysning til borgerne, mener Danmarks Biblioteksforenings formand Steen Bording Andersen (A) i sin leder i Danmarks Biblioteker nr. 1, 2002.

Hvordan sikrer vi det?

Spørgsmålet drøftes med bl.a. Lea Korsgaard, bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, på Bibliotekspolitisk Topmøde 21. og 22. april i Aalborg.

 

 

Regeringen er i arbejdstøjet… holder løfterne?

Trods kun relativt få måneder bag sig kan ingen sige, at regeringen ikke er trukket i arbejdstøjet, som lovet ved tiltrædelsen i december 2022. En del meningsdannere og andre ...

Paw Østergaard Jense, formand for Danmarks Biblioteksforening, 2022 -

Kære kulturminister, tillykke med jobbet

LEDER Der er megen ære i at være minister for kultur. Jakob; du har været ude og titulere dig selv som minister for demokrati og dannelse. Det er stærkt og det forpligter. ...