IFLA er på godt og ondt er en stor organisation, som dækker hele bibliotekssektoren. Det er inspirerende og lærerigt at høre, hvad der sker i Asien, Afrika og Australien, men omvendt er det tydeligt, at der også er mange interesser og kulturelle forskelle at favne – og ikke mindst meget at sætte sig ind i.
Arbejdet sker reelt mellem konferencerne og møderne i sektionen, for det er, hvis vi skal rykke ved noget, ikke nok at ses en til to gange om året. Derfor er det vigtigt at involvere sig i sektionernes projekter – det er her, det for alvor bliver spændende.
I Public Libraries sektionen og dens Standing Committee har vi disse fem overordnede indsatser:
• Folkebibliotekernes rolle i det moderne samfund
• Biblioteksdesign og -byggeri, der understøtter folkebibliotekernes rolle
• Kompetenceudvikling og rekruttering af bibliotekspersonale til ledelsesvejen
• Folkebibliotekernes rolle i at sikre kulturarven verden over
• Adgang til digitalt indhold for borgerne.
Punkterne indgår i en strategi for sektionens arbejde, som igen forholder sig til IFLAs overordnede strategiske plan for 2016-2021.
At blive valgt ind i sektionen og kunne deltage i IFLAs aktiviteter giver en helt særlig mulighed for at være med til at påvirke og sætte retning for, hvad der sker med folkebiblioteker internationalt. Jeg mener, at de nordiske lande har utrolig meget at bidrage med i sektionen, men samtidig sker der rigtig meget på verdensplan. Vi er nødt til også at kigge ud, hvis vi vil have et bibliotekssystem i verdensklasse.
Personligt interesserer jeg mig meget for biblioteksdesign, og hvad der er godt biblioteksbyggeri. Jeg har derfor specifikt engageret mig i sektionens arbejde med Library of the Year Award, som er Kulturstyrelsens pris til interessante biblioteker. Her kan jeg være bindeled til IFLA og være med til at sætte fokus på biblioteksbyggeri og design.