Informations- og kulturprofil trækker unge til Det Informationsvidenskabelige Akademi

Skrevet af

Hellen Niegaard

14 august, 2011

Ansøgningerne til de videregående uddannelser slog alt i år og nåede op omkring 75.000. Rekordmange blev optaget; 57.000 kom ind. Heraf godt 27.000 på universiteterne. Også Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) oplevede markant fremgang i år med 55 % flere ansøgere i København og 21 % i Aalborg. Det er andet år i træk, specialuniversitet under Kulturministeriet, som i 2010 skiftede navn fra Danmarks Biblioteksskole, oplever en så markant fremgang, oplyser man.

En glad rektor, Per Hasle, mener, at tilstrømningen bl.a. skyldes de store forandringer, man inden for de sidste par år har gennemført med muligheder for tværfaglighed. Konkret kan man i dag bygge en IVA-uddannelse sammen med andre universitetsuddannelser gennem samarbejde med dels Københavns Universitets Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og dels Aalborg Universitets Institut for Kommunikation, Humanistisk Informatik. IVA har, mener han, nu tydeligt markeret sig som en fuldt udfoldet universitetsuddannelse med en klar profil indenfor feltet information og kultur. Per Hasle siger i en pressemeddelelse: “Vores uddannelse har fokus på videndeling mellem mennesker og på at finde og anvende information og kultur på tværs af medier. De unges valg viser en stigende interesse for at være med der, hvor information og kultur bruges til at skabe forbindelser og skabe nyt.”  

Michel Steen-Hansen, direktør i Danmarks Biblioteksforening og medlem af IVA’s aftagerpanel er godt tilfreds med tilgangen: “Vi står over for stor aldersrelateret personaleudskiftning både i folke- og forskningsbibliotekerne, – dét forhold og de store udfordringer bibliotekerne har på det digitale område kræver masser af nye kræfter og nye kompetencer. Dejligt, at unge vil arbejde med videndeling, information og kultur og nu igen går efter en IVA-uddannelse!”.

     

SVM-regeringen og kulturen

Den ny regering har sine første 100 dage bag sig. Hvad er dens mål for kulturen – står vi foran en regulær storhedstid, nye penge og et styrket politisk fokus? Kigger man ...

Rusland er en kulturnation

LEDER Det er nu et år siden den russiske invasion af nabolandet Ukraine tog sin begyndelse. Heldigvis er krigen en fiasko for Rusland. Med hjælp fra nye og gamle venner i Vesten ...